Gelukkig-zijn-als-gewoonte

Wat mij regelmatig wordt gevraagd: Hoe is het jou gelukt om te vergeven? Wat is de sleutel tot het liefde- en succesvolle leven dat jij nu leidt? Mijn antwoord is simpel: Gelukkig-zijn. Gelukkig-zijn zou ieders streven moeten zijn. Echter weet ik, dat dit voor velen onbereikbaar lijkt omdat zij bijvoorbeeld gebukt gaan onder ervaringen uit het verleden of ten prooi blijven vallen aan gedachten die daarmee samenhangen.

Mijn keuze voor gelukkig-zijn heeft flink wat voeten in de aarde gehad. En terugblikkend kan ik met zekerheid zeggen dat het meer alles te maken heeft met wat zich binnenin mij afspeelde, dan buiten mij. Had ik dat maar eerder begrepen, was soms mijn gedachte… Inmiddels weet ik dat mijn weg tot dit besef mij mede heeft opgeleid om gelukkig-zijn te mogen én kunnen doorgeven. Ik weet dat ook jij gelukkig zijn kunt bereiken. Het vraagt slechts om een stukje vernieuwd bewustzijn en de tijd nemen om dit te laten groeien.

Het is ok om gestrest, bang en verdrietig te zijn. Ik heb dat zeker gedurende mijn leven ervaren. Ik heb mijn grootste angsten herhaaldelijk in de ogen gekeken, ben aan de dood ontsnapt, ben beschaamd in mijn vertrouwen, heb behoorlijk onhandige keuzes gemaakt, heb vele baantjes gehad en heb mijn hart laten breken.

Ik besef dat ik nu een voorspoedig en blij leven leef, en dat de meeste mensen aannemen dat mijn gezin en mijn zelfstandigheid als ondernemer (en de vrijheid die daarmee komt), mij dit heeft gebracht. Maar het zit anders, het zit andersom. Ik ben succesvol, zelfstandig en liefdevol aangesloten omdat ik gelukkig ben.

Zo veel mensen raken verstrikt in wat ze denken dat hen gelukkig zal maken, en daar gaat het wat mij betreft mis. Gelukkig-zijn gaat meer om ZIJN dan doen. Maak naast je to-do list ook een te-zijn lijst. Ik ben gelukkig omdat ik bewust kies voor gelukkig-zijn en daar mijn focus op leg en een gewoonte van maak.

Ik sta stil bij een mooie lucht en adem deze in, ik maak gezonde keuzes voor mijn lijf, ik maak tijd voor vrienden en familie. Ik ben er als iemand mij nodig heeft en ik laat anderen er ook voor mij zijn. Ik maak keuzes buiten de gebaande paden – ik hoor mijn intuïtieve impulsen en luister naar ze. Ik BEN, ik laat mezelf simpelweg zijn – bewust een aantal x per dag (in de auto, op toilet, in de keuken, stilstaan tijdens een wandeling, op de bank in stilte).

Wanneer je jezelf toestaat in het moment te zijn, dit moment te waarderen, volgt gelukkig-zijn. Dit zeg ik uit ervaring. Ik heb voor groepen gestaan, fantastische feestjes beleeft, prachtige plekken op de wereld gezien en met bewonderingswaardige mensen gesproken. En terwijl dit mij allemaal veel blijdschap heeft gebracht, zijn het de momenten waarop ik stilstond om slechts te zijn, i.p.v. te doen, waar mijn gelukkig-zijn zit. Waarom? Omdat wanneer je jezelf toestaat slechts te zijn, ben je in staat om zaken vanuit een juist (helend – heelmakend) perspectief te zien. Probeer het. Ben stil. BEN.

Uit een tekst van Richard Branson las ik: Er is een reden waarom we ‘human beings’ heten i.p.v. ‘human doings’.

Ook jij hebt het in je om te denken, bewegen en communiceren op een verrijkt niveau. Daarmee kun je samenwerken, begrijpen, verzoenen en liefhebben. Dat maakt ons juist zo uniek t.o.v. de meeste andere soorten.

Geef je tijd en aandacht daar waar je zeggenschap hebt. Richt je op wat je graag wilt ZIJN en waardeer bewust minimaal 7 dingen per dag (hoe klein ook).

Maak dat gelukkig-zijn EEN GEWOONTE wordt i.p.v. een doel. Haal de focus af van doen en begin bij zijn, elke dag. Ben liefdevol, ben dankbaar, ben behulpzaam en sla je eigen gedachten gade. Dan beloof ik je, dat gelukkig-zijn volgt.

Liefs,
Deirdre

Ik geef deze maand weer 3 telefonische sessies cadeau. Wil jij ook gelukkig-zijn als gewoonte i.p.v. als doel? Stuur dan een mail naar contact@deirdrebouwman.nl dan plannen we op korte termijn een gesprek in!

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!