Voor Vrijheid, vreugde en groei in werk & liefde, na een verleden van misbruik en geweld

Gelukkig en succesvol zijn, 13 Internationale overwinningen!

Geschreven door Deirdre Bouwman

At South Atlantic Ocean

“The pessimist complains about the wind,
The optimist expects it to change,
The realist adjusts the sails.”

Door bovenstaande tekst van W. Ward kwam ik in contact met Jeroen Wats. Ik heb vorige week vrijdag het genoegen gehad met hem te lunchen. Als jongetje was hij altijd zeilend op het water te vinden. Toen hij op zijn 15e de vraag van een leraar kreeg wat hij “later” wilde gaan doen, zei Jeroen: “boten bouwen”.

Dat was een moment opname. De stroom van het leven leek andere plannen met hem te hebben. Sales, marketing, export… het ging Jeroen goed – goed voor de buitenwereld. Een goed betaalde baan, succesvol in wat hij deed en een vette lease-bak.

Op een dag was Jeroen moe van het oeverloze geklaag van collega’s die ontevreden waren met hun werk/leven. Hij reed naar huis, zag zichzelf in het achteruitkijkspiegeltje en schrok. Waar was die passievolle, enthousiaste vent? Strak in het pak, haar netjes in de plooi en met een gedoofd vuur in zijn ogen. Dat moest anders! De volgende dag nam hij zijn ontslag, schreef zich in bij de KvK en nu 10 jaar later, heeft hij met G-Force een bedrijf opgezet die de snelste wedstrijdzeilboten, in zijn klasse, ter wereld bouwt. Met 13 internationale overwinningen heeft Jeroen het in de vingers om elk jaar een nieuw verbeterd model op de markt te brengen en reist hij de hele wereld over.

Regelmatig krijgt Jeroen de opmerking: “Zo, wat geweldig om je passie te leven!” Menigeen vergist zich erin dat om dit niveau te bereiken en te behouden daar ook offers mee zijn gemoeid. Er is weinig tot geen ruimte voor een relatie/privéleven – al zijn tijd zit in het bouwen aan G-Force, en JA, dát maakt hém gelukkig.

Ook al heeft hij slapeloze nachten, werkt hij keihard en is hij soms eenzaam – hij heeft een missie die hem vervuld: de meest hoogwaardige, lichtste en snelste wedstrijdzeilboten ter wereld bouwen. Zelfs het maken van winst speelt hierbij een ondergeschikte rol.

Nu hoeven we niet allemaal wereldleider in een niche te worden. En ook is het lang niet voor iedereen van jongs af aan helder wat we later willen worden, maar 1 ding heeft ieder mens gemeen. WE ZIJN ALLEMAAL UNIEK. En de levensschool die we stuk voor stuk doorlopen bedeelt ieder van ons met een vakkenpakket waarmee we verderop in ons leven van waarde zijn voor onszelf en voor anderen.

Toen Jeroen 10 jaar geleden op de stroom meevoer van de verschillende jobs, waren dat onbewuste keuzes. Pas achteraf zag hij hoe elke job hem heeft opgeleid om G-Force te bedenken, te beginnen en te bouwen tot een zeer succesvolle onderneming.

Ook Jeroen is van mening: “Als je doet wat bij je past, dan komt de rest vanzelf”

“Doen wat bij je past” heeft vaak ook een tijdelijk karakter, puzzelstukjes die nodig zijn om een totaalplaatje te creëren. Soms lijkt iets ook helemaal niet te passen, maar het bijzondere is, dat het vaak de moeilijke ervaringen, of zogenaamde mislukkingen zijn, die van grote waarde zijn om te ontdekken WAARVOOR JIJ GEBAKKEN BENT !

Doorloop onderstaande 4 stappen/vragen om inzicht te krijgen waarvoor jij gebakken bent:

 1. Waar voelde je je als kind het gelukkigst mee?
 2. Welk spel?
 3. In groep/alleen?
 4. Welke rol had je?

Bekijk je CV – maak een lijst van alle dingen:

 • Waar je goed in bent, 
 • Slecht in bent, 
 • Blij van wordt, 
 • Energie mee verliest

Welke werk gerelateerde ervaring zou je het liefst willen vergeten? Wat heb je daarvan geleerd?
Welke eigenschap van een collega, leidinggevende, vriend(in) of partner zorgt voor de grootste allergie bij jou? Weet dat die allergie een kern in zich draagt waarmee je de valkuil van jouw kwaliteit kunt voorkomen.
Dus koester hen die jou irriteren, ze hebben je iets waardevols te leren!

Met bovenstaande vragen kun je zelf al flink wat inzicht krijgen in WAAR JIJ VOOR GEBAKKEN BENT. Rome is ook in meer dan 1 dag gebouwd.

Dus kortom:

 1. Door de Levenslooppatronen van jouw jeugd te onderzoeken ontdek jij jouw rode draad en wat van nature bij je past.
 2. Door de patronen in je CV te bestuderen kun je een lijn ontdekken waarvoor jouw levensschool jou heeft opgeleid.
 3. Door richtingsbesef vanuit je kern te voelen, ervaar je een missie en krijg je inzicht in het “wat” en “waarom” van de ervaringen in je leven waarmee je Levensloopleiderschap ontwikkelt.
 4. Met een missie beschik je over de moed, veerkracht, het vuur, de lange adem en de spreekwoordelijke ballen TO DO WHAT IT TAKES en wordt Levensloopmanagement: het “hoe” en “wanneer” uitvoeren, een intuïtieve vanzelfsprekendheid.
 5. Dit zijn de ingrediënten om Levensloopgeluk: in werk & liefde (want 1+1=3) te ervaren.

Als De Levensloopstylist begeleid ik jou graag bij dit onderzoek. Een coproductie waardoor jij bedenkt, begint en bouwt!

Deirdre BOUWman, De Levensloopstylist


Jouw reactie op Gelukkig en succesvol zijn, 13 Internationale overwinningen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php