Voor Vrijheid, vreugde en groei in werk & liefde, na een verleden van misbruik en geweld

Bemiddelingsgesprek

Wil je graag een belangrijk gesprek met iemand aangaan, maar zinkt de moed je in de schoenen bij de gedachte alleen? We zijn gewend om onze eigen boontjes te doppen, of we gaan ingewikkelde gesprekken liever uit de weg. Angst voor eventuele consequenties houden je dan gevangen in een relatie of situatie die je het liefst opgelost ziet. Dit kan anders! Want wanneer jij happy bent, help je de ander daar ook mee. 


Voor wie?

Heb je een keuze gemaakt en wil je deze met een familielid delen, maar ben je bang voor de mogelijke reactie? Heb je een gebeurtenis/situatie overdacht en wil je deze met een relatie (werk/privé) delen, maar ben je het spoor bijster hoe je moet beginnen? Wil je al heel lang een relatie herstellen (werk/privé), maar ontbreekt de moed om het alleen te doen? Wil je geheimhouding doorbreken maar weerhouden jou de mogelijke gevolgen?
 

Wat is het?

Een Bemiddelingsgesprek is een gesprek waarbij ik jou ondersteun in het formuleren van de boodschap, die je wilt delen, en help je bij het overbrengen van die boodschap. Dit kan doordat wij de situatie vooraf samen bekijken en het thema constructief benaderen, zodat er een win-win situatie ontstaat (dit kan je soms al genoeg helpen om het gesprek zelf te voeren). Daarna gaan we het gesprek met de betreffende partij samen aan. Door mijn brede kennis achtergrond m.b.t. levensloopwetenschap, loopbaanbegeleiding en seksueel misbruik bekijken we jouw vraag/situatie vanuit een breder perspectief. Ik hou ook altijd het collectieve belang van beide partijen in het oog, zodat het gesprek leidt tot een duurzame verbetering (hetzij in verbinding of afscheid). Elk probleem heeft een oplossing en/of een benadering waarmee jij positief verder kunt.  

Denk aan bemiddelingsgesprekken met:

  • Familie 
  • Ouders, verzorgers 
  • Kinderen
  • Partners
  • Vrienden
  • Werkrelaties

 

Hoe werkt het?

Doordat we, vooraf het Bemiddelingsgesprek, helder uiteen hebben gezet wat er speelt en waar je naar toe wilt, bereiden we ons brein & gevoel optimaal voor om de inhoud van het gesprek helder te hebben. Deze basis, met jouw verdere input en mijn ervaring, zorgt voor een brede belichting t.a.v. wat er speelt. Er is slechts één persoon die weet wat goed voor jou is, dát ben je zelf! Het zijn de emoties en de verkramping die jou beperken en verwarren in het zetten van een volgende stap. Ik help je met het vinden van de juiste woorden. We nodigen de andere partij uit en gaan het gesprek samen aan. Indien gewenst plannen we na afloop nog een vervolg gesprek in. Wij hebben sowieso een week later nog een korte telefonische follow up om het resultaat van het Bemiddelingsgesprek te bespreken.
 

Jouw resultaten:

  • Je weet wat je wilt en wat je wilt communiceren
  • Je wordt tijdens het Bemiddelingsgesprek professioneel begeleid zodat het gesprek optimaal resultaat oplevert
  • In plaats van onnodig lang doormodderen, breng je een belangrijke boodschap over, mogelijk al binnen één gesprek.


Maartje (moeder van Nina): “Deirdre heeft mij geholpen de relatie met mijn dochter te verbeteren. Ze heeft mij geleerd bepaalde denkpatronen te doorbreken en laten beseffen dat de dingen die je zegt heel anders kunnen overkomen dan je bedoelt. Deidre leidde het gesprek tussen ons op een rustige en warme wijze, daardoor voelde ik mij zeer op mijn gemak bij haar. Een bijzondere en leerzame ervaring.”

Nina (dochter van Maartje):
“Samen met mijn moeder heb ik een bemiddelingsgesprek bij Deirdre gedaan. Ik wilde graag de band met mijn moeder verbeteren. Zelf raakte ik elke keer verkrampt en geblokkeerd als ik het gesprek aan wilde gaan. Ik belemmerde mezelf vanuit oude patronen om een liefdevolle volwassen relatie te hebben met mijn moeder. Deirdre heeft me enorm geholpen om de juiste woorden te vinden. Ik voelde me gesterkt door haar wijsheid en kunde.

Deirdre is rustig, warm en heeft echte aandacht voor je. Ze is zeer analytisch en intuitief, ze laat je niet verzanden in onnodige discussies en komt daardoor bij de kern van waar het om gaat. Ze kan prachtig verwoorden wat je denkt en voelt. Ze houdt focus en verliest het doel van het gesprek niet uit het oog. Het gesprek heeft me nieuwe inzichten en tools voor de toekomst gegeven. We hebben blokkades doorbroken en daardoor is de weg vrij gemaakt voor groei en verbinding.


Meer weten?

Voor meer informatie, of het plannen van een Bemiddelingsgesprek stuur je een mail  naar contact@deirdrebouwman.nl of bel/spreek je in op 06-14682724. 

css.php