Gezocht: Ervaringsdeskundige voor 8 uur per maand

Heb JIJ een verleden met verslaving, seksueel misbruik, huiselijk geweld en/of GGZ, en deze reeds verwerkt? En wil je met jouw ERVARINGSDESKUNDIGHEID een verschil maken? 

tegeltje

Dan zoeken we jou als Kerngroep lid voor het Landelijk Team van Ervaringsdeskundigen (8 uur per maand op vrijwillige basis) 

Voor de regio’s Flevoland, Groningen, Brabant, Limburg, Friesland, Drenthe, Noord-Holland, Gelderland, Utrecht en Zeeland zoeken wij twee kerngroep leden per regio. 

WIE ZIJN WIJ/ONZE MISSIE 

Met het Landelijk Team Ervaringsdeskundigen bouwen we aan een landelijke strategie om de betrekking van ervaringsdeskundigheid in de reguliere hulpverlening een serieuze plek te geven. Wij ondersteunen de missie van de VVvE, we krijgen support van MOVISIE en willen zo bijdragen aan het verbeteren van de positie van de ervaringswerkers. Dit is nodig op allerlei gebieden, daar waar ervaringswerkers actief zijn zoals gemeentelijk beleid, hulpverlening, onderzoek en onderwijs.  

Ben jij degene die deze uitdaging met ons aan wil gaan? ? Wil jij ook jou stem laten horen en actief meedenken om dit doel te bereiken? 

HOE 

We willen een landelijk platform ontwikkelen waarbij zichtbaarheid, erkenning, en professionaliteit sleutelbegrippen zijn. Wanneer een grote groep (ervaringswerkers) wordt vertegenwoordigd door een ervaren team van Ambassadeurs kunnen we belangrijke stappen zetten.  

Wat bieden wij jou: 

  • Deelname aan een enthousiast en gemotiveerd team van ervaringsdeskundigen, die hun verleden positief hebben omgezet en datgene bezitten om professioneel mee te denken; 
  • De kans jezelf te ontwikkelen en dat jouw ideeën op landelijk en regionaal niveau uitgewerkt kunnen worden; 
  •  Medenzeggenschap in toekomstige projecten;
  • Ambassadeur worden voor alle geïnteresseerde ervaringswerkers binnen jouw regio. 

Wat vragen wij van jou: 

  • Je bent ervaringsdeskundig op het gebied van verslaving, seksueel misbruik en/of huiselijk geweld en GGZ gerelateerde problematiek; 
  • Je bent een team player die wil samenwerken met de VVvE in gezamenlijke netwerken;
  • Je wilt meewerken aan positionering/agendering en opiniering om zaken duidelijk uiteen te zetten; 
  • Je bent bereid samen met ons landelijke initiatieven in kaart te brengen en zichtbaar te maken; Met elkaar de vindbaarheid van ervaringswerkers te vergroten en een trefpunt te zijn voor alle ervaringswerkers in het land; 
  • Informatie te delen over belasting, Participatiewet, functie, inschaling enz. 
  • Per maand vragen wij 8 uur van je tijd beschikbaar te zijn, elke eerste maandag van de maand organiseren wij een bijeenkomst op wisselende locaties in het land. Heb je bereidheid de kosten voor het reizen voor je eigen rekening te nemen? 

DOE JE MEE? 

Wil je als kerngroeplid deelnemen aan de opbouw van dit project. En wil je  vervolgens het resultaat uitdragen binnen jouw eigen regio? Dan nodigen we je van harte uit om een motivatiebrief te sturen. Vermeld daarin de ervaring waar je deskundige in  bent, de regio welke je vertegenwoordigd, en waar je goed in bent en blij van wordt om als talent bij ons in te zetten. We zien jouw reactie graag tegemoet voor 15 oktober a.s. op volgend emailadres: ddh.zwijndrecht@hotmail.com, t.a.v. Daniëlle den Hollander. Wil je meer informatie dan kun je mij ook persoonlijk bellen op 06-14682724 – Deirdre Bouwman.

 

 

Welkom

Dit is het platform voor deelnemers en cursisten van Deirdre Bouwman, de Levensloopstylst.