Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Netwerkbijeenkomst Huiselijk Geweld van het Servicepunt Emancipatie in Amsterdam

21 april 2017 @ 09:30 - 14:00

Gratis

A.s. vrijdag 21 april vindt de Netwerkbijeenkomst Huiselijk Geweld van het Servicepunt Emancipatie in Amsterdam plaats.

Programma:

Het programma van de bijeenkomst is als volgt:

09:30 – 10:00     Inloop
10:00 – 10:05     Start

Sprekers:

10:05 – 10:25     Jamila Mejdoubi

10:25 – 10:45     Saniye Tezcan

10:45 – 11:05     Deirdre Bouwman
11:05 – 11:30     Panel gesprek (Jamila Mejdoubi, 
Saniye Tezcan, Deirdre Bouwman)
                               Workshops:

11:30 – 12:30     Movisie: Studio 1

11:30 – 12:30     Stichting Praat: studio 2
12:30 – 13:00     Afronding en nabespreking
13:00 – 14:00     Lunch: Aansluitend is er voor alle aanwezigen een gratis lunch!

Genodigden: 

De bijeenkomst is bedoeld voor (vrouwen)organisaties in het netwerk van het SPE. Tevens verwachten wij een aantal hulpverleners van professionele organisaties. Wij verwachten ongeveer 40 gasten. 

Sprekers:

Jamila Mejdoubi is onderzoeker geweld tegen vrouwen bij het kennisinstituut Atria. Zij zal tijdens de bijeenkomst dieper in gaan op wat partnergeweld in houdt, hoe vaak het voor komt en welke risicofactoren een rol spelen bij partnergeweld. Daarnaast gaat zij in op de gevolgen van partnergeweld (o.a. voor het slachtoffer, de kinderen en de maatschappij) en bespreekt zij het project intergenerationele overdracht van geweld.

Saniye Tezcan is vanaf de oprichting in 2001 bij Stichting Kezban betrokken. Vanuit verschillende rollen en posities: bestuurslid, beleidsadviseur, projectleider en trainer. Zij zal iets vertellen over de rol en functie van stichting Kezban en over de projecten die Kezban uitvoert op het gebied van bespreekbaar maken van taboeonderwerpen. Specifiek ook over de samenwerking met de gemeente Amsterdam bij het bespreekbaar maken van taboeonderwerpen als huiselijk geweld, eergerelateerd geweld, seksuele diversiteit, zelfbeschikking, huwelijksdwang en achterlating.

Deirdre Bouwman, zelf ervaringsdeskundige en succesvol rolmodel heeft haar levenslessen weten te verzilveren door een waardevol programma te ontwikkelen. Haar persoonlijke ervaringen met seksueel misbruik en huiselijk geweld, en later destructieve relaties, waren onderdeel van haar levensschool. Hierdoor is zij gaan onderzoeken en heeft zij ontdekt hoe het wél moet en kan. Zij-aan-zij begeleidt Deirdre vrouwen in de stappen die nodig zijn om weer vrijheid, groei en vreugde te ervaren, na een destructieve relatie, of een verleden van seksueel misbruik & geweld. Zij is gediplomeerd en erkend loopbaan professional, levensloopcoach, Graduate in The Work van Byron Katie, en ambassadeur van Stichting Zijweg (huiselijk geweld). Zij leidt samen met nog een ervaringsdeskundige vrijwillig de Krachtgroep Amsterdam met maandelijkse ontmoetingen.     

Nadat de sprekers hun presentatie gegeven is er ruimte voor enkele verhelderende vragen uit het publiek. Nadat de drie sprekers hun verhaal hebben gedeeld, zullen zij plaatsnemen in het panel. Zij zullen ingaan op vragen van zowel de gespreksleider als het publiek. 

Workshops:

Na het panelgesprek gaat de groep uiteen voor de workshops. Gasten kunnen kiezen om deel te nemen aan één van beide workshops:

  • Namens Movisie verzorgt Anouk Visser de workshop signaleren en beoordelen partnergeweld. Deze workshop vindt plaats in studio 1, hier zijn een flipover, beamer, laptop en scherm aanwezig.
  • Namens Praat verzorgt Ted Kloosterboer de workshop signaleren en handelen bij kindermishandeling. Deze workshop vindt plaats in studio 2, hier is een flipover aanwezig.

Terugkerend van de workshops zal er een gezamenlijke afsluiting plaatsvinden waarin de belangrijkste waarnemingen worden gedeeld. We vragen een deelnemer uit elk van de groepen iets terug te koppelen. De workshopleider kan hiervoor een deelnemer aanwijzen of evt zelf terugkoppelen wat tijdens de workshop is besproken. Bereid tegen het einde van de workshop daarom een kort antwoord voor op de volgende vragen:

  • Samenvatting

Wat hebben jullie besproken?

  • Rugzak

Wat kun je hiervan meenemen naar jouw organisatie?

  • Eyeopener

Welke unieke ervaring heb je opgedaan?

Gegevens

Datum:
21 april 2017
Tijd:
09:30 - 14:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191 in Amsterdam
Bekijk de site van Locatie

Plaats een reactie

Heb je alles op orde, behalve je broodnodige eigen me-time?Tip van de maand 💡

Lees hier de tip van de maand september over me-time.