Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Train-de-trainer HARTvrouwen Almere

22 november 2021 @ 15:00 - 27 december 2021 @ 18:00

Gratis

HARTvrouwen Almere heeft HART voor gezinnen en (jong)volwassenen. HARTvrouwen Almere ondersteunen en inspireren om ‘thuis’ (weer) een mentaal gezonde, veilige en liefdevolle plek te laten zijn. HARTvrouwen Almere, middels kleinschalige projecten, om weer regie te krijgen over het eigen denken, doen en laten, vanuit persoonlijke hartsintegriteit, wanneer conflict in relaties ongewild tot toxische patronen leiden. “Leading by example”.

De waarde van ervaringsdeskundigen (HARTvrouwen), die welwillend een brug naar formele partners willen en kunnen slaan, is groot. Dit is een effectief middel om inwoners van Almere, waar nodig, wegwijs te maken en vertrouwen te geven in te nemen stappen. Daarnaast zijn de ervaringsdeskundigen in staat om een gezonde inschatting te maken waar zij inwoners van Almere kunnen ondersteunen, begeleiden en inspireren om regie te pakken in het eigen denken, doen en laten. Dit binnen gezinnen waar conflictueuze en/of vastgelopen relaties nog te helen en herstellen zijn.

De samenwerking tussen Praktijk Naïra en Stichting HARTvrouwen Amsterdam heeft de basis gelegd om ook een platform in Almere op te zetten. Met financiële steun vanuit Het Almeers Preventie Akkoord is dit mogelijk gemaakt. We starten met een Train-de-trainer om vanuit een eensgezinde mindset én ervaringsexpertise, de beste versie van onszelf in te zetten.

Het Programma:

De train-de-trainer* is ontwikkeld om vrouwen, met ervaring, nog verder in hun deskundigheid te helpen groeien. Stichting HARTvrouwen zet deze HARTvrouwen in om projecten vorm te geven en hen daarin te laten participeren. Onder de ervaringsdeskundigen van Almere bestaat de behoefte om een eigen platform te ontwikkelen waarin groei, saamhorigheid en samenwerking centraal staan. Met elkaar een coherent fundament opbouwen. Hierbij wordt deze zelfde train-de-trainer van Deirdre Bouwman ingezet. De training is in groepsverband en maakt daarnaast ook gebruik van individuele sessies.

 

Na voltooiing van de training is er sprake van:

  • Een verder ontwikkelt niveau van bewustzijn t.a.v. patronen, overtuigingen en emoties.
  • Regie over denken, doen en laten
  • Heldere focus richting privé en werk
  • Grip op communicatie: opbouwend/constructief versus destructief
  • Inzicht en tools voor de opbouw van een gezonde Life-style (sociaal, mindset, gezondheid, voeding, zelfzorg, woon/leefgenot, (vrijwilligers) werkgenot).
  • Een onderlinge opgebouwde band van vertrouwen, empowerment en netwerkgroei tussen alle ervaringsdeskundige deelneemsters.
  • Een gevulde toolbox met oefeningen om verantwoord en gestructureerd een praatgroep te leiden onder toezicht van HARTvrouwen Almere.

 

Dit project voorziet zowel in de training als follow-up, om het gelegde fundament te borgen. HARTvrouwen Almere vormt de basis waarop de ervaringsdeskundigen, met ieders eigen expertise en netwerk, verantwoord laagdrempelige activiteiten onder buurtbewoners uit kunnen zetten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld gestructureerde praatgroepen. Vanuit de samenwerking met HARTvrouwen Almere vormen zij één gezicht richting formele partijen als o.a. De Blijfgroep, Veilig Thuis, en de Gemeente Almere. Naïra Gomez neemt binnen HARTvrouwen Almere de leidende rol van programmamanager op zich.

Gegevens

Begin:
22 november 2021 @ 15:00
Einde:
27 december 2021 @ 18:00
Kosten:
Gratis

Plaats een reactie

Heb je alles op orde, behalve je broodnodige eigen me-time?Tip van de maand 💡

Lees hier de tip van de maand september over me-time.