Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Train-de-trainer: # MeToo, wat na de onthulling?

25 januari 2018 @ 09:15 - 22 maart 2018 @ 13:00

Gratis

De # METOO hype staat momenteel groot in het nieuws. Deze actie zorgt voor miljoenen posts afkomstig uit meer dan 85 landen. Reacties zijn zowel positief als negatief. De actualiteit van dit thema vraagt terecht luid om aandacht. Waar onthulling een belangrijke eerste stap is, is het essentieel dat dit met adequaat vervolg wordt opgepakt. Door in gesprek te gaan, kan een juiste aanpak en doorverwijzing veel persoonlijk leed en maatschappelijke kosten voorkomen. Daarom biedt de Gemeente Amsterdam in samenwerking met De Levensloopstylist, Deirdre Bouwman een programma aan.

Gratis deelname voor 10 vrouwen Het groepsprogramma is opgezet voor vrouwen die verbonden zijn aan (vrouwen)organisaties. Binnen deze doelgroep bevinden zich vrouwen die o.m. ook zelf met seksueel geweld van doen hebben gehad. Dit programma is bij uitstek voor hun van waarde qua persoonlijke empowerment en om deze vervolgens door te geven aan vrouwen binnen het netwerk van hun organisatie. De contacten binnen deze netwerken zijn vaak laagdrempelig kunnen van belangrijke waarde zijn voor vrouwen die hiermee (nog vers) van doen hebben, en vaak lastig te bereiken zijn. Vanwege de intensiteit en persoonlijke begeleiding is er ruimte voor maximaal 10 deelneemsters. 

Wat houdt het programma in? Het programma bestaat uit 5 groep-sessies van een dagdeel ieder. Middels de 5 groep-sessies en tussentijdse evaluaties, met een schriftelijk en digitaal werkboek met dag-oefeningen en verschillende opdrachten, doorloopt de groep vrouwen een groeiproces van zelfkennis door. De thema’s die aan bod komen en de inzichten welke deze brengen worden tastbaar gemaakt in de dagelijkse praktijk. Wanneer de tools worden doorleefd vormen ze een waardevolle basis waarmee zij lotgenoten en/of anderen vrouwen binnen het netwerk, kunnen ondersteunen in het verder ontwikkelen van autonomie en zelfredzaamheid.

Wat is het doel van het programma? Het doel van het programma is om constructief met vrouwen in gesprek te gaan over de gevolgen van seksueel geweld in hun leven. Seksueel geweld werkt vaak (onbewust) door in keuzes die zij in hun verdere leven maken waarbij o.a. wantrouwen en loyaliteitsconflicten kunnen zorgen voor complexe toekomstige situaties in werk en privé. De thema’s die aan bod komen en de inzichten welke deze brengen worden tastbaar gemaakt in de dagelijkse praktijk. Door de tools zelf te ervaren, vormen dezen een waardevolle basis waarmee de deelneemsters lotgenoten en/of anderen vrouwen binnen hun netwerk, kunnen ondersteunen in het verder ontwikkelen van autonomie en zelfredzaamheid.

Waar? Voor een goede bereikbaarheid is gekozen om de groepsessies te houden in de Centrale Bibliotheek van Amsterdam (OBA)

Wanneer? Het streven is om dit jaar de 10 plekken in te vullen en om in december 2017 te starten.

Testimonials Wil je lezen hoe eerdere deelneemsters een soortgelijk programma hebben ervaren (Doorbreken en overstijgen van huiselijk geweld) volg dan deze link

Meer uitleg Voor verdere uitgebreide informatie over het # MeToo programma volg je deze link

Persoonlijke vragen Heb je een vraag over het programma, deelname of anderszins, voel je vrij mij te bellen: 06-14682724

Aanmelden Om je aan te melden stuur je een korte mail met je naam en telefoonnummer naar: contact@deirdrebouwman.nl o.v.v. # MeToo, er wordt dan binnen 24 uur contact met je opgenomen.

 

Gegevens

Begin:
25 januari 2018 @ 09:15
Einde:
22 maart 2018 @ 13:00
Kosten:
Gratis
Site:
deirdrebouwman.nl

Organisator

Gemeente Amsterdam i.s.m. Deirdre Bouwman
E-mail:
contact@deirdrebouwman.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam
Oosterdokskade 143
Amsterdam, 1011 DL
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)205230900
Bekijk de site van Locatie

Plaats een reactie

Heb je alles op orde, behalve je broodnodige eigen me-time?Tip van de maand 💡

Lees hier de tip van de maand september over me-time.