Voor Vrijheid, vreugde en groei in werk & liefde, na een verleden van misbruik en geweld

GOED NIEUWS € 600,- LOOPBAAN ONTWIKKELING SUBISIDIEREGELING VERLENGD EN NU VOOR ALLE BEROEPSGROEPEN, OOK ZZP!

Geschreven door Deirdre Bouwman

Met het Ontwikkeladvies 45+ verbeter je je loopbaanperspectief. Je krijgt inzicht in je capaciteiten en de stappen die je kunt zetten om van baan te veranderen of promotie te krijgen. En… het is in veel gevallen gratis! Loopbaancoach Deirdre Bouwman vertelt over alle voordelen van deze regeling voor 45-plussers. 

Momenteel loopt er een mooie subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het Ontwikkeladvies is een Subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor werkende vijfenveertigplussers.
De regeling maakt onderdeel uit van het actieplan ”Perspectief voor vijftigplussers”. Dit actieplan is opgezet om de arbeidsmarktpositie van oudere werknemers te verbeteren. Door hen wendbaarder te maken op de arbeidsmarkt en waar nodig te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan. De regeling loopt tot 11 januari 2020 (begin 2019 een half jaar verlengd).

Het Ontwikkeladvies stelt werkenden in staat om met behulp van een loopbaanadviseur een beter beeld te krijgen van hun ‘arbeidsmarkt-fitheid’. Aan ieder Ontwikkeladvies is een subsidiebedrag van € 600,- gekoppeld, aan te vragen door de begeleidende loopbaanadviseur. 

Wat is het Ontwikkeladvies 45+ precies?

Het doel van het Ontwikkeladvies is om mensen te stimuleren om de regie over hun loopbaan in eigen handen te nemen. Het Ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de eigen competenties en de toekomstige loopbaanmogelijkheden.

Voor alle beroepsgroepen, inclusief zelfstandigen zonder personeel

Tot eind 2018 gold de regeling voor specifieke beroepsgroepen en sectoren. Vanaf januari 2019 is de regeling echter opengesteld voor alle mensen, die gemiddeld minimaal 12 uur per week werken (in loondienst en zelfstandig).

Waarmee ben jij geholpen?

 • Toe aan een leven waarin je naast salaris ook zingeving en vervulling ervaart?
 • Personal Branding: Hoe verkoop jij jezelf? Doeltreffend Linked-IN profiel, pakkende brieven en CV, efficiënt solliciteren, nuttig netwerken en hoe je jezelf aantrekkelijk presenteert. 
 • Geleidelijke switch van loondienst naar zelfstandigheid (ZP’er)
 • Een innerlijke reset om persoonlijke patronen en overtuigingen die jouw groei en geluk in werk belemmeren te transformeren…
 • Een traject waarbij je leert hoe je een magneet wordt voor wat je wilt, zijn, hebben en ervaren in werk…

Ik ben 55 en hoe ouder je bent, hoe moeilijker het is om een nieuwe baan te vinden, hoor je vaak. Heeft het nog wel zin om een advies aan te vragen of een opleiding te volgen?

Volgens Deirdre is het zeker de moeite waard in je toekomst te investeren, ook als je al 47 of 55 bent. “Je kunt een plan maken voor drie tot vijf jaar om de eventueel benodigde opleiding of trainingen te volgen, ervaring op te doen en zo in die nieuwe functie terecht te komen. Of je kunt de stoute schoenen aantrekken en je dromen haalbaar maken. Stel dat je de 80/90 haalt… waar wil je dan met voldoening op terugkijken? Het belangrijkste is dat je mindset congruent is met waar je daadwerkelijk naar toe wilt – De Wet van Aantrekking doorgronden en volledig benutten. De hoofdoorzaak waardoor mensen vastlopen in werk, is dat zij in zichzelf en naar de buitenwereld ‘mixed messages’ zenden, en helderheid met focus missen over waar ze daadwerkelijk willen staan.”

 • Martine zegt: 08 February 2019 Graag zou ik meer willen weten en de mogelijkheid om deel te nemen. Gr. Martine
 • Maritsa Vaanold zegt: 07 February 2019 Wat een mijlpaal. Graag wil ik meer hierover weten. En de mogelijkheid om deel te nemen.
  • Deirdre Bouwman zegt: 07 February 2019 Hai Maritsa! Ja mooi he!Heb je morgenochtend om 09:00 even de tijd om te bellen? Warme groet, Deirdre

 • Jouw reactie op GOED NIEUWS € 600,- LOOPBAAN ONTWIKKELING SUBISIDIEREGELING VERLENGD EN NU VOOR ALLE BEROEPSGROEPEN, OOK ZZP!

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  css.php