Voor Vrijheid, vreugde en groei in werk & liefde, na een verleden van misbruik en geweld

Over Deirdre Bouwman

Ik ben Deirdre Bouwman en woon sinds oktober 2017 op Huisduinen (tegen Den Helder aan). We hebben ons appartement, aan het IJ in Amsterdam Noord, verruild voor een huis tegen de duinen en het strand. Met mijn vriend en onze dochter Lotus (2009) vormen we een hecht gezin met 2 hondjes, een paar visjes en een tuin vol met vrolijke vogeltjes. Versgebakken appelflappen bepalen regelmatig de geur in ons huis… Elke dag weer geniet ik van het wandelen in de natuur en de altijd veranderende zee. De harde wind blaast mij schoon en de woeste golven herinneren mij aan de kracht van de natuur. In huis verwarmen het kaarslicht en de houtkachel lijf en ziel. Op dit uiterste puntje van Noord-Holland, schijnt bijna altijd de zon: Inspirerend en hoopgevend, door alle uitdagingen en uitnodigingen van het leven heen.

Deirdre Bouwman heeft een achtergrond als gediplomeerd en erkend loopbaancoach en neemt haar ervaringsexpertise op het gebied van huiselijk geluk mee om groepstrainingen te ontwikkelen, workshops te geven, 1:1 coaching te verzorgen, blogs te schrijven en lezingen te geven. Haar persoonlijke ervaringen met seksueel misbruik & huiselijk geweld, en later destructieve relaties, waren onderdeel van haar levensschool. Mede hierdoor is zij gaan onderzoeken en heeft zij haar weg naar Rome gevonden. Zij-aan-zij begeleidt Deirdre vrouwen in de stappen die nodig zijn om weer vrijheid, groei en vreugde te ervaren, na een destructieve relatie, of een verleden van seksueel misbruik & geweld. Zij is gediplomeerd en erkend loopbaan professional, life-coach, Graduate in The Work van Byron Katie, Regio Coördinator Noord Holland van Stichting Zijweg (huiselijk geweld) en trainer ervaringsdeskundigheid. 

Na jaren van ervaring, studie en coachen heeft zij een heldere visie ontwikkeld op destructieve relaties en de (lange termijn) effecten van seksueel misbruik en huiselijk geweld (manipulatie). Dit gebruikt zij bij het ontwikkelen en inzetten van tools om vrouwen hun (zelf) vertrouwen te helpen herwinnen. Zodat ze weer durven te vertrouwen op hun gevoel om juiste keuzes te maken, ze met hervonden energie in actie komen én het gevoel hebben dat ze er echt toe doen. Zo leggen zij een stevig fundament om gezonde relaties aan te trekken en kunnen zij (weer) met plezier en zingeving werken. 

In 2002 ontving zij, een traditionele Maori Moko, een tatoeage die staat voor een belangrijke grens en welke ook een specifiek persoonlijk levensthema symboliseert. De betekenis ervan luidt:

“Wherever there is a way in, there’s a way out”

Het is een rode draad in haar leven, zowel privé als in werk. Door al haar ervaringen, uitdagingen, struikelblokken en successen heen, ontdekte zij de relatie en aantrekkingskracht tussen tegenpolen en extremen, zoals: actie – reactie, slachtoffer – dader, gevangenschap – vrijheid, leiden – lijden, verdriet – blijdschap, liefde -boosheid en energie – stagnatie. Hierdoor is haar verleden in plaats van een last, een springplank geworden naar een liefdevol, zingevend en rijk leven. De combinatie van deze levenservaring  met haar werk en opleidingen maakt haar begeleiding van meerwaarde voor anderen. Ze laat anderen ervaren hoe het mogelijk is om grip te krijgen op innerlijke rust en vrede, los van de omstandigheden buiten jezelf. Het bereiken van een state-of-mind/gemoedstoestand welke creatief, liefdevol en effectief omgaat met wat er is. 

Realiteit blijft realiteit, de kunst zit in je hoe je er mee omgaat. Pijn is niet te vermijden, maar lijden is een optie. Dualiteit en de emoties welke we daardoor ervaren is daarin een belangrijke gids. Elke situatie/ervaring kan zowel een bron van ergernis of een bron van groei zijn. Welke kant van focus iemand kiest, ligt in eigen hand. Wat vaak ontbreekt is het ‘zien’ van die keuze, laat staan er actie op nemen.

“Kijk naar de zon, dan blijft de schaduw achter je”

Deirdre laat zien hoe onze denkfabriek een fantastische dienaar is, maar een onhandige leider. Zij leert je verleden patronen doorzien en transformeren. Het resultaat is blijvend. Na jarenlange ervaring in het coachen van cliënten naar een volgende stap in hun werk, heeft zij met verschillende methodieken gewerkt (waaronder Quaning en Byron Katie) waaruit een eigen aanpak is geboren. Hiermee kan zij haar cliënten een bewustzijnsshift garanderen in zowel loopbaanontwikkeling als in de liefde. 

Zij heeft een boek geschreven waarin zij 5 essentiële inzichten met bijpassende oefeningen deelt, waarmee zij haar angsten overwon en haar missie vond. Vanuit haar persoonlijke verhaal worden de lange termijn effecten van seksueel misbruik en huiselijk geweld duidelijk zichtbaar en wordt je geïnspireerd om met jezelf aan de slag te gaan.

Deirdre: “Ik kom van ver, en toch ook weer niet. Mijn jeugd was wat die was. Daarna door gebrek aan bewustzijn en mijn geluk van anderen te laten afhangen & ‘de redder’ uit te hangen, heb ik flink wat uitdagingen doorlopen. Maar heldere momenten heb ik altijd al gehad. Daarom was het ook zo lastig om te herkennen dat ik de afstemming op de wijsheid die ik al bezat misliep. Als ik 20 jaar geleden wist wat ik nu weet! Waar het om gaat is jezelf afstemmen op de juiste frequentie van het radiokanaal van je eigen wijsheid. En dat is simpel, alleen wellicht een beetje onwennig. Je doorbreekt er oude patronen mee en dan heb je KASSA! De tijd om je levenslessen te verzilveren is aangebroken! Kwartjes vallen en letterlijke kilo’s smelten door de inzichten die dit met zich meebrengt. Lichaam en geest zijn één en daar pluk ik dagelijks de vruchten van! Naast ‘happy me-myself-and-I-tijd’, mijn gezin en praktijk, zet ik mezelf in bij projecten die mij vreugde geven, om te helpen deze wereld een stukje beter te maken. En jij, bij uitstek jij… met een soortgelijke achtergrond, bent de perfecte vrouw om hier samen aan te bouwen!”

Meestal kom je eerst jezelf tegen, voordat je het kunt zijn!

1483407_908392375838503_8928112964991154870_n

Benieuwd wat anderen hebben ervaren na één sessie en/of programma? Lees hier de testimonials!
Mirjam Lamark
 kwam naar Deirdre Bouwman met het volgende: “Ik ben moe, uitgeput, om steeds weer tegen mezelf te moeten vechten. Te worstelen met mijn eigen onzekerheid over mijn zijn en kunnen. Ik wil dit niet meer! Ik ben ook boos eigenlijk dat ik niet VOEL wat ik denk. Namelijk ik vind dat ik moet mogen genieten en dat ik ruimte mag hebben voor mezelf. Ik wil ook GENIETEN, volledig en oprecht. Ik wil VOELEN dat ik er ook mag zijn, op deze aardbol”. Lees verder om te zien wat het coaching programma haar heeft gebracht. 

Voor een overzicht van de tools/producten waarmee Deirdre Bouwman jou kan verder helpen klik je hier

Voor het inplannen van een vrijblijvende kennismaking, of voor meer informatie, mail je contact@deirdrebouwman.nl of je kunt bellen met +31 (0)6 14682724 – laat je naam en nummer achter met het tijdstip waarop je wilt worden teruggebeld!  

css.php