Voor Vrijheid, vreugde en groei in werk & liefde, na een verleden van misbruik en geweld

Zelfvertrouwen hervinden 
na een destructieve relatie of
een verleden van seksueel
misbruik

Na een destructieve relatie, of een verleden van seksueel misbruik & geweld is zelfvertrouwen hervinden vaak ver te zoeken. Wat iedereen zou moeten weten over pijnlijke ervaringen!

Waarom groeit de één beresterk en vol zelfvertrouwen uit een destructieve relatie of een  verleden van seksueel misbruik & huiselijk geweld, terwijl de ander er aan onderdoor gaat?

Ieder mens is anders en hoewel situaties op elkaar lijken kan de impact ervan hevig verschillen. Voor sommigen geldt “if it doesn’t kill you, it makes you stronger”. Er zijn er die er die er letterlijk hun leven aan verliezen. Terwijl, voor de meerderheid, er figuurlijk een stukje in hen sterft. Voor deze laatste groep lijkt het onmogelijk om (weer) volledig tot leven & bloei te komen, toch kan ook voor hen ‘hulp’ van buitenaf net dat zetje geven waarmee zij boven het verleden uit kunnen stijgen.

Die zetjes heb ik zelf ook ‘gezocht’ en gevonden – soms was het een gesprek met een vriendin, soms met een coach en wat mij het meeste heeft geholpen, bij zelfvertrouwen hervinden, waren de gesprekken met gelijkgestemden tijdens mijn opleidingen. Vrouwen die mij écht begrepen omdat zij vergelijkbare  pijn, schaamte, woede, frustratie en onzekerheid hadden doorleefd, en soms zelfs nog steeds ervoeren. Vrouwen die respect hadden voor mij, met al mijn plussen en minnen. Vrouwen die door hun invoelend vermogen zo goed naar mij luisterden, dat ik in mijn verhaal, aan hen, tot mijn eigen oplossingen kwam. Want, wat wel voor iedereen geldt is dat we allemaal beschikken over innerlijke wijsheid, met de antwoorden op vragen waar we het meest mee zitten. Voorwaarde van deze antwoorden ontdekken is dat het luisteren oprecht, invoelend, begrijpend, oordeel-vrij en motief-vrij gebeurt. Als (loopbaan)coach heb ik dit deels geleerd. De volledige beheersing heb ik doorgrond nadat ik mijn persoonlijke ervaring heb omgezet in ervaringsdeskundigheid. Ik kom dieper, en reik verder in de wonderlijke wijsheid van het hart, jouw hart.

Vaak bestaat er een angst/weerstand om bij onszelf naar binnen te gaan. Wat rakel je immers allemaal op? Kun je de veranderingen wel aan? Hoe reageert je omgeving? Uiteindelijk laten we het vaak bij hoe het is. Eens in de zoveel tijd voelen we de behoefte om er iets aan te doen. We zoeken op internet, bestellen misschien een boek – maar echt naar binnen gaan en in actie komen… Speciaal voor jou schrijf ik mijn blogs – om je te inspireren – en wanneer je er klaar voor bent, zet ik samen met jou die stap. Ik help je te luisteren naar de stem van je hart, zodat haar wijsheid jou leidt naar vertrouwen en het maken van keuzes die leiden tot vervulling in werk en liefde. 

Bezieling door strijd – Wist je dat de grootste menselijke bezieling uit strijd wordt geboren? De beste nieuwe ideeën en, meest betekenisvolle veranderingen worden bedacht in tijden van crisis. Het is waaraan we onze menselijke evolutie te danken hebben. Dit geldt ook voor persoonlijke pijn. Persoonlijk lijden is de katalysator voor verdere ontwikkeling van onze aangeboren kwaliteiten en talenten Lees verder

 

css.php