Train de trainer is de start van iets moois. Een tijd van zelf onderzoek, van zelf bewust zijn, van oprechte zelf liefde en voor anderen.

Lilian
Oprichtster Strength of a Woman Platform - Facbook

De bijeenkomsten van train de trainer heb ik als zeer inspirerend ervaren. Om op zo’n niveau aan je zelf te kunnen werken is iets zeer bijzonders. Je moet zelf thuis hard aan je werk. Dit is een cadeau aan je zelf wat je zeker niet licht moet zien. Tijden de training werd ik erg geconfronteerd met mezelf en werd ik gewezen op de manier dat ik over mezelf sprak. Ik dacht dat ik vol zelf vertrouwen was en van mezelf hield maar in mijn woorden sprak ik anders. Dit had ik zelf totaal niet door.De dagelijkste opdrachten dwongen mij om bewust te kijken naar mezelf. Tijdens de 1 op 1 sessie met Deirdre kon ik samen met haar verder de diepte in. Ze gaf me nieuwe inzichten en nieuwe tool om aan mezelf te werken. De opdrachten die we ieder keer weer kregen waren tools om meer de diepte in te gaan en dichterbij je zelf te komen. Tijdens de bijeenkomsten heerste er een veilige sfeer. Je leert niet alleen over je zelf maar ook van anderen. Deirdre is een inspiratie. De respect volle manier hoe ze met mij en de anderen is om gegaan voelde als of ik haar al jaren kende.Daarnaast is ze op spiritueel niveau zeer onderlegd. Toen de bijeenkomsten tot een einde kwamen merkte ik dat ik even in paniek raakte. Zelf dan wordt je niet los gelaten. Train de trainer is de start van iets moois. Een tijd van zelf onderzoek, van zelf bewust zijn, van oprechte zelf liefde en voor anderen. Dit gun ik iedere vrouw. 
Lilian    

Ik ben rustiger, gelukkiger en liefdevoller…

Susanne Slikkerveer

Door de training ‘het leven dat je wilt’ heb ik mezelf op een andere manier leren kennen, ga ik uit van mijn eigen kracht en wensen. Het programma heeft me ontzettend veel mooie inzichten gegeven die me heel veel hebben geleerd. Ik ben rustiger, gelukkiger en liefdevoller met en naar mezelf door de verbinding die ik mag ervaren. Ik gun iedereen deze liefdevolle verbinding, ga deze aan het verrijkt je leven

Innerlijke vrijheid

Tjarda Reesink

Deirdre heeft mij woorden gegeven voor mijn overtuigingen in het leven die ik heb, waar ik zelf nog geen woorden aan kon geven. De inzichten die ik heb mogen krijgen tijdens dit traject hebben mij vooral innerlijke vrijheid gegeven. Ik gun iedereen de liefde eb innerlijke vrijheid die ik heb mogen ervaren

Een vakvrouw…

Nathalie Sichtman
Gemeente Amsterdam

Een vakvrouw met gevoel die ontzettend veel kennis heeft en deze heeft doorleefd

Als je de kracht wilt vinden…

Sabrina Seema Dinmohamed

Iedereen die zichzelf beter wil leren kennen en die de kracht wil vinden om zijn/haar eigen pad te volgen moét dit programma volgen

Respectvol, duidelijk en realistisch

Ria Blits

Op een hele respectvolle, duidelijke en realistische wijze snel tot de kern komen en leren je oude overtuigingen te vervangen voor nieuwe denkwijzen

Eindelijk ben ik de verbinding met mezelf gaan voelen

Quirina Kofman
Coach, ervaringsdeskundige, voorlichtster

Door de training “Op weg naar het keven dat je wilt”: eindelijk ben ik de verbinding gaan voelen met mijzelf, met wat ik wil in- en met mijn leven. De weg ligt nu open om eindelijk mijn leven te gaan leiden, samen en vooral in verbinding met degenen waar ik van hou en bovenal in verbinding met mijzelf

Wat de deelnemers in eigen woorden te zeggen hebben

Wat de deelneemsters tijdens de training hebben ervaren, in hun eigen woorden

Ik merk dat ik mij steeds iets beter ga voelen. De 17 seconden oefening vind ik heerlijk om te doen.
Vandaag was een dag waarbij ik voelde dat ik steeds meer mijn humor terug krijg. Vrolijke humor vanuit het positieve. Ik hoor mezelf lachen en voel mij oprecht en uitbundig blij. Soms onverwacht, vanuit het niets. Dat geeft mij kracht en energie. 
 
Er waren momenten in de afgelopen week, dat ik mij net als vroeger, voel bruisen van vertrouwen. Dat heb ik jaren niet meer gevoeld, die rust en enthousiasme. 
 
Vandaag besefte ik wat wij allemaal voor elkaar hebben gekregen. Drie jaar geleden stonden wij bijna op straat. Nu lachen we en maken we pret in ons huisje, de kinderen voelen zich veilig. Ik kreeg vandaag zin om voor de spiegel te dansen, dat is heel lang geleden. Morgen ga ik het combineren met het trainen. Ik herken steeds meer mijzelf, degene die ik al jaren niet meer was en misschien ook nooit ben geweest. Het ontroert mij omdat ik voel dat ik leef op een positieve, onbezorgde manier. De omstandigheden zijn er nog maar het doet geen ondraaglijk pijn meer. Ik had nooit verwacht dat ik dit zou kunnen. Ik voel heel veel rust en liefde.   
 
Vandaag bedacht ik mij dat ik heel vaak heb geroepen en gesmeekt om hulp omdat ik zo wanhopig was en mij zo eenzaam voelde. Ik heb gesmeekt om iemand die mij oprecht zou willen helpen omdat ik geen geld had voor hulp en geen familie voor steun. Mijn lichaam en geest leken mij in de steek te laten en ik werd banger. Deze training kwam toen op mijn pad, jij gaf een plek aan mij. Je gaf mij jouw tijd, aandacht, wijsheid, geduld, oprecht advies en veel meer. Mijn wens is uitgekomen. Ik heb nog nooit zo een mooi cadeau gekregen. Daar ben ik je voor altijd dankbaar voor, ik was echt ten einde raad. Terwijl ik dit schrijf huil ik van geluk omdat ik dacht ik mij nooit meer zo goed zou kunnen voelen. Dank je wel lieve Deirdre. Liefs Sirikit
 
Vandaag sta ik veel stil bij wat deze training ons heeft gebracht. Dat is zo enorm veel. 
Ik ben in staat om bewust de regie over mijn emoties te bewaren. Het fijne gevoel is voor mij daarvan het resultaat, het is heel fijn om daar naar toe te blijven werken..
 
De dagen worden steeds mooier en voelen intens fijn. Wat een verschil met twee maanden geleden. Ik heb zoveel meer oprechte aandacht voor mijn kinderen dat ik de leukste en gekste vragen en gesprekken met hen heb.  
 
Alles was anders. De realiteit voelt anders. Het positief creëren is intens en fijn. Uiteindelijk ben ik zelfs tot de stap gekomen om echt actief stappen te ondernemen. Het voelt echt magisch maar niet onwerkelijk.
 
Ik ben zo dankbaar voor de inzichten van deze training.
Ik ben meer gericht op fijne, positieve en trotse momentjes.
Ik ben meer gaan stil staan bij wat “vanzelfsprekend” is, zoals moderne gemakken maar ook dingen zoals gezondheid en vrijheid.
Ik heb meer genoten van kleine momenten of gebeurtenissen. Zoals een vlinder zien vliegen.
 
De afgelopen weken heb ik steeds meer ruimte gegeven aan mijn innerlijke. Wat deed dat mij goed en wat voelde dat heerlijk aan! Ik kon zonder twijfel achter moeilijke beslissingen staan.
En ik kan enorm liefdevol en oprecht zijn naar mezelf en anderen.
Als kind was ik beter in contact met mijn geweten, wat juist en integer is en volgde ik deze stem bijna altijd.
 
Ik kreeg ruzie met mijn vriend. We waren allebei in staat om de situatie eerder te de-escaleren. Juist rondom de ruzie kon hij erg liefdevol zijn en begin ik me steeds veiliger te voelen om ook enorm liefdevol te zijn. Ik voel de angst voor afwijzing en verdriet eigenlijk niet. Wat ik eerder wel had. Hierdoor voel ik me zekerder en doe ik minder aan self-sabotage om diep van binnen bevestiging te krijgen.
 
Ik ben in gedachten veel met de cursus bezig.
Ik ben me daardoor meer bewust van dat kwetsbare in mezelf.
Het idee dat het juist mijn krachtbron is, geeft me een heel fijn gevoel!
Ik voel me fijn. Met meer liefde voor mezelf.
Ik ben meer bij mijn gevoel.
Ik blijf vaker trouw aan mijn voornemens.
 
Ik droom weer
En ik betrap me veel sneller erop als ik negatieve gedachtes over mezelf heb. Dan kan ik het meestal meteen los laten en keren
 
Ik maak bewuster keuzes voor wat ik zelf graag wil of belangrijk vind en minder omdat ik denk dat het moet
Ik geniet meer van dingen, kleine en grote dingen en meer bewust.
Ik ben minder uit balans en rustiger
Ik heb een heel drukke tijd met veel onrust, maar ik voel me toch rustig.
Minder snel in paniek of helemaal niet. Nog maar heel soms ????
 
Ik was met vlagen heel ontspannen en open, waardoor ook anderen heel duidelijk open en liefdevol op mij reageerden.
 
Ik heb veel minder mot met mijn vriend. Hij merkt het ook op en ik vind dat vooral hij  zelf minder snel de drama in schiet.
 
Een inspirerende training. Alles is bekend en tegelijk ook niet.
Eigenlijk is het er allemaal maar het moet nog indalen
 
Ja er was veel anders. Ik heb mijn eerste stap gezet op school -> uitgesproken naar collega.
Ik heb een heel goed gesprek gehad met mijn moeder.
En een lastig moment met X waarbij we wel in conflict raakte heb ik goed kunnen bekijken wat mijn aandeel hierin was waardoor het boze gevoel snel veranderde
Wat ben ik blij dat ik deze cursus volg. De manier waarop je situaties bekijk is erg belangrijk hoe je je voelt. Ik wil me goed voelen.
 
Ik ben toch meer bewust geworden  en daardoor ben ik dankbaar. Al de leuke contacten en de kleine momenten die ik heb vallen steeds meer op. Ik verwen me mezelf op allerlei manieren: wandelen, gezond koken (nieuwe recepten). Mijn kinderen geven me complimenten dat zij mijn nieuwe recepten echt lekker vinden
 
Genoten en veel geleerd van de cursus
 
Ik geniet van de rustmomentjes die ik mezelf geef; vier de momenten dat ik de regie pak, kies vaker voor versterkende gedachten.
 
Deirdre  is een fantastische empowerment coach / trainer die de materie door haar persoon naar buiten brengt, heeft groot respect voor ieders proces en erg bemoedigend om de eigen issues aan te pakken.
 
Het is een intensief traject die voor ons allen zeer de moeite waard is om te volgen.

Belangrijk om met lotgenoten te kunnen praten

Marieke van Irsel
grondlegger project Projectrowingup.nl

Voor mij was de training weer een stap dichter bij de kern van mijn eigen proces maar ook die op gebied van werk. Voor mij is steeds helderder geworden hoe belangrijk het is om met lotgenoten te kunnen praten. In mijn omgeving ken ik veel dames die hetzelfde hebben meegemaakt en met dezelfde dingen struggelen als ik. Voor mij bied dit veel houvast en erkennen en daarnaast ook te weten waar het vandaan komt en dat het dus een normale reactie is op wat is gebeurd.

Door de training is mij nog duidelijker geworden hoe ik in elkaar zit. Dit zijn dingen waar ik nu ook veel aan heb. Zoals pas op de plaats bij chaos in mijn hoofd en dan om vanuit rust weer verder te gaan. De reden waarom dingen gebeuren op een positieve manier te bekijken. Dat deed ik deels al maar nu zelfs door de meest kleine ongemakkelijke gevoelens en situaties verder uit te diepen zie ik dat in alles een leermoment kan zitten zolang je de deur ervoor open zet.Technieken vanuit de training die ik nog toepas. De 2maal 7. Daarnaast het schrijven naar mijzelf of een ander in bepaalde situatie. Daarnaast doe ik nog steeds aan het doel bewust creëren.

De individuele contacten met jou hebben mij enorm geholpen en nu ik daarop terug kan kijken zie ik duidelijker mijn leerprocessen.

Voor mij is deze cursus het gouden ei

Kathleen Pinas
Delicia Grateful - Women's Empowerment Coach

Allereerst ben ik heel dankbaar dat ik deze cursus heb mogen doen. Voor mij is het de gouden ei die ik in handen heb en Deirdre als een geweldige leermeester/coach.

In oktober 2015 heb ik huiselijk geweld meegemaakt. Ik heb alles sessies therapie (EMDR) en begeleiding van mijn maatschappelijkwerkster (Blijfgroep) netjes mogen afronden in Juni 2016. Ik kreeg een mail begin dit jaar van mijn maatschappelijkwerster ( Mevr. Hillery Lie a Sak) dat er een cursus word gegeven train de trainer voor vrouwen die huiselijk geweld hebben meegemaakt en gaf als tip aan mij aan te melden. De reden waarom zij vond dat ik mij moest aanmelden, omdat tijdens onze sessies zag ze dat ik leergierig was en potentie om andere te kunnen inspireren en ik graag een boek wil schrijven en als eind doel vrouwen motiveren op welk aspect dan ook in hun leven.

Ik had daarna een telefonisch intake met Deirdre en vertelde wat de reden is dat ik de cursus wilt doen. En haar antwoord was, ik weet genoeg…ik krijg kippenvel op mijn handen en voeten. En voor mij een goed teken. En yes, ik mag de cursus doen! Ik was heel blij en trots toen ik dat hoorde.

Vanaf sessie 1 van de cursus tot nu toe heb ik zoveel geleerd. En mijn leven is drastisch veranderd. De eerste skype sessie heb ik als doel “Ik heb mezelf vol lief”. Nu zijn we bijna 3 maanden verder en ik ben enorm gegroeit. Een grote stap was mijn ex die mij mishandeld had kunnen vergeven uit liefde voor mezelf. Alle paramaters die ik heb opgeschreven, heb ik stuk voor stuk volgehouden. Mijn innerlijk GPS te volgen is the key. De contrasten in mijn leven heb ik door deze cursus kunnen begrijpen. Ik heb het verleden volledig geaccepteerd en ik ben er dankbaar voor, anders zou ik nu niet zijn waar ik nu ben. En vanaf ik bewust leef dat ik intens kan genieten van alle mooie dingen in mijn leven. Door de 2×7 en ochtend intentie zijn mijn gedachten gefocust op het positieve en de dag reflectie geeft ook aan hoe mooi een dag is. Voorheen was het een radar voor alleen het negatieve en kreeg daardoor last van stemmingswisselingen. Nu heb ik dat niet meer en ben positiever ingesteld. Als contrast situaties zich aandienen ga ik mijn emoties op dat moment onderzoeken en The Work van Byron Katie toe passen en de vragen stellen. En vaak pakt de situatie positief uit dan ik verwacht had.

Het pivotten is voor mij ook echt een heel mooie tool om niet in het negatieve te blijven hangen. Maar heel snel je energie niveau verhogen en lekker weer in het positieve te zijn. Het is oefening baart kunst, maar het lukt me wel aardig.

Ik heb mijn hele leven lang al geworsteld met altijd slank zijn en buikspieren hebben zelfs na de bevallingen van twee mooie dochters. Door de brief naar mijn lichaam ben ik mijn lichaam meer gaan waarderen en accepteren en het heeft mij ook een zelfverzekerheids boost gegeven. En de Groei CV heeft mij ook inzichten gegeven waar ik vandaan kom en de lange weg die ik heb afgelegt om te komen waar ik nu ben en dat mag waarderen.

Hoofdstuk 6 Doelbewust creeren vind ik ook een mooi hoofdstuk want het sluit ook aan bij de hoofdstuk die ik nu aan het lezen ben van het boek “De wonderlijke Kracht van Bewuste Intentie”Abraham Hicks. Ik begrijp de wet van aantrekking steeds beter en wat de Universum precies inhoudt.

Door de 3 xR Rust, Regelmaat en Reinheid ervaar ik veel meer rust in mijn leven en kan ik ook dagelijks genieten van alle kleine dingen. Ik ben alleenstaande moeder en best wel druk dagelijks is voor mij mediteren einde van de dag mijn moment en toetje voor het hard werken en drukke dag. Hierdoor heb ik een rustige nachtrust en sta ik ook lekker op met aansluiting van de ochtend intentie.

Elk menselijk wezen verdient het om gelukkig te zijn en bewust te zijn wat hij doel bewust aan het creeeren is. En ik hoop deze wijsheid wat ik via de cursus geleerd heb, mag meedelen met andere vrouw en de kracht in zichzelf ontdekken.

Deze cursus is het waardevolste cadeau wat ik tot nu toe in mijn leven gekregen heb.Een gelukkig & dankbare leerling

Je leert in jezelf geloven

Yumila de Freitas
Senior Intercedent

Deirdre Bouwman is een echte kracht vrouw, spiritueel en open. Vanuit haar positieve energie en kijk op het leven deelt zij haar ervaringen en kennis.

De training Train de Trainer is niet alleen voor mensen die huiselijk geweld en misbruik zelf hebben ervaren. In deze training leer je jezelf echt kennen, wat je wil en wat je niet wil. Door bewust wording die je door tools uit de training leert, leer je blokkades en/of negatieve gebeurtenissen te kantelen naar positieve punten en leerdoelen. Je leert in jezelf geloven en je eigen krachten te zien en je eigen doelen in kaart te brengen.

Ik heb de afgelopen maanden zoveel geleerd, er is mij een spiegel voorgehouden waar ik niet om heen kon. Ik ben met me mezelf op de vuist gegaan en heb leren luisteren naar mijn innerlijke ik. Ik ben enorm gegroeid en bewust van elke stap. Ik hou van mezelf en begrijp mezelf.

Kortom de training is voor iedereen, elke vrouw en man die in deze tegenwoordige maatschappij tegen zich zelf aan loopt of geen uitweg meer ziet of vast loopt in patronen. Echt een aanrader.

Training is one of the most valuables experiences I had the chance to experience in my life

Sisilia Akello-Okelo
Jeugdwerker

I guess this training is one of the most valuables experiences I had the chance to experience in my life. And it is not only valuable for me but also for my environment and the people I interact with every day. If I had to pin point it to certain words I would say the training it is about finding your inner balance in order to life the life you want to create for yourself. Coming from: being a person not able to make a connection to my inner self- to now…Its still incredible for me  how three month can change so much.

Three months ago, when starting off the training I didn’t know where this experience would take me. I was curious to do try the training not having a clue on where it would lead me to. In such a short time of three month, so many things changed for me. The way I experience myself, the way I understand myself  and the way I am in getting into alignment with my inner emotions. More and more I feel the power to create my own life. More and more I pick up signs which show me my right way. More and more I trust myself.

I understand the training as a starting point, of a process of growth. The perfect setting to reflect upon yourself, reflect your experiences and about your emotions. It is a tool to help you help yourself.

So there are many things I am already taking out of this training but I think the most important thing I can take for me is that I know that change is possible. People can change their believes,their perception of life and get connected to their inner being.  I know that because I am getting there . The power to create your own life the way you want it to be needs tools, some guidance, continuous exercises , and a save space. All things we had the last three months.

Therefore I am very grateful for the chance of taking part in this training. For all the ways I experienced myself, for all the input I got, all the things I learned and how I learned to integrate them in my life. I guess the rest is on me now. 

As the training works with me I know it also does with people in my environment and the young people I am working with if only they want to. And  I see how I can use the experiences made in this training too. It starts of with being  a role model and be inspiring by the way I shape my life. Then, it takes me to put out the tools and exercises we learned here during the last months. And last but not least; open arms and ears for those who reach out, willing to shift their life in the direction they want it to go. People only need to be open for it. Their inner strength will handle the rest.

Het verwezenlijken van dromen naar realiteit

Astrid Gilds
Stichting AYNT - All You Need is Time

De wet van aantrekking, is zeer krachtig. Ik heb altijd gedacht te weten, wat het in hield. Maar in deze 3 maanden ben ik er echt achter gekomen wat de wet van aantrekking werkelijk inhoud. Wat wij echt willen en het durven uitspreken er van getuigd van veel moed en wilskracht om het te bereiken.  Het is zo krachtig, dat je het bijna niet kunt beseffen, dat het jou over komt, zo intens dat het je laat sidderen. Het is mij over komen, in de 3 maanden, het heeft allerlei vormen aangenomen, van verwerking, relatie naar een ander niveau gebracht, van vrijwilliger, naar een opstap voor een vaste baan, het verwezenlijken van dromen naar realiteit. Het groeien binnen in je zelf en bij gepolijst op een verfijnde manier. Genieten van het, hier en nu, het delen met anderen, het aanraken en voelen, onderscheiden en herkennen. En dat in 3 maanden. Dank je wel Deirdre, dit is een pakketje  die iedere vrouw zou willen open maken of wensen. Veel wijsheid, groei, liefde en openheid toegewenst.

Van mezelf houden om wie ik ben

Amber

De training van Deirdre kwam op het juiste moment in mijn leven! Ik sta op een kruispunt in mijn leven waarbij ik keuzes wil maken met bijvoorbeeld mijn werk. Deze train-de-trainer cursus geeft mij de kans mijn leven eens goed onder de loep te nemen waarbij nog best wat oud zeer naar boven komt. Deirdre weet mijn onzekerheden op een hele mooie en lieve manier om te buigen tot iets waardoor ik leer mezelf te accepteren en van mezelf te houden om wie ik ben. Door de toewijding van Deirdre en de passie voor haar werk maakt het dat ik me een beter mens voel en ik sterker ben geworden. Ik durf de keuzes te maken die bij mij passen! Ik ben Deirde dankbaar voor alle inzichten die ik heb gekregen waardoor ik in de toekomst in staat ben andere dames te kunnen helpen waar nodig

Mensen zeggen dat ik straal

Roxana
Coach - TanteRox

Ik ben heel dankbaar dat ik deelnemer was van de train de trainer cursus van Deirdre. Een geweldige ervaring waar ieder op z’n eigen manier in een korte periode een intense groei ervaart. Sinds ik deze cursus heb gevolgd zeggen de mensen om mij heen dat ik op een positieve manier aan het groeien ben en dat ik straal! Enorm dank hiervoor Deirdre, jouw toewijding, passie en steun zijn mij enorm veel waard en zal ik nooit vergeten… en nu opstijgen en vliegen en mijn wereld omringen met liefde. Veel liefs Rox

Ik ben in mijn vertrouwen bevestigd

Debora

Ik ben in  mijn vertrouwen bevestigd. Deze training sluit precies aan bij mijn behoefte. Voor mijn verdere ontwikkeling.

Ik kan nu ook in mijn werk ‘mijn verleden’ dragen

Jolanda

Wauw, wat een fijne training. Het was gelijk raak op de eerste dag en dat is gebleven. Alles werd benoemd in de training en niets onbenoemd en wat heb ik dat als fijn ervaren. 
Onzekerheden die al jaren met mij mee liepen in mijn leven werden besproken en gedeeld. Herkenning erkenning en bekennen zorgde ervoor dat de belasting niet meer als een last voelde en er mochten zijn. 
Ik ben patronen in mijn leven gaan herkennen en signalen gaan opvangen die ik eerder als frustratiepunten zag. Ik voel mij na de training zo bevrijd en weer positief zoals ik in het leven stond en wil staan. Ik sta veel relaxter in de dag en de chaos van wat er allemaal gebeurd dan dat ik er in mee ga.  

Ik ben zo dankbaar voor het mogen deelnemen aan de training en dankbaar voor wat het mij gebracht heb. Ik gun iedereen deze ervaring en raad het iedereen met beide handen aan om de kans te grijpen als hij zich voordoet.

Praktijk: 

Train de trainer heeft mij geholpen om ook in mijn werk mijn verleden te kunnen dragen. In de chaos de rust te bewaren en niet in mijn emoties te schommelen. Ik heb geleerd om de zaken/taken die niet bij mij horen bij de persoon te kunnen laten waar hij hoort. Zoals in de training gezegd wordt, my business, there business en gods business. In het werkveld van jeugdbescherming is er veel verantwoordelijkheidsgevoel bij ons als medewerkers. Met de geschiedenis die ik (wij) meedraag is het verantwoordelijkheidsgevoel nog even iets drukkender dan hij normaal al is. Om te leren de zaken te scheiden bij wie het hoort geeft rust in het werk en zorgt er ook voor dat je rust kan brengen in de gezinnen die je ondersteund. Als ik als gezinsmanager onrustig ben dan kan ik ook niet volledig beschikbaar zijn voor de gezinnen waar ik in kom. Door de druk die er al te voelen is in het werk is het belangrijk dat ik als medewerker stabiel ben en blijf.  

In dit werkveld is het belangrijk om te reflecteren op wat mij als persoon raakt, om dit te kunnen herkennen, erkennen en bekennen. Want de gezinnen gaan raken zonder twijfel. Op het moment dat ik dit zou ontkennen of niet kan herkennen zorgt ervoor dat ik mijn uitval kans vergroot. 
De onderwerpen in mijn werkveld raken mijn geschiedenis volledig. Als ik niet in kan zien dat het mijn verleden raakt kan ik ook niet objectief zijn in de gezinnen. Dan kan ik niet kijken zonder mijn filter en mijn geschiedenis. De gezinnen zijn niet mijn verhaal, dit is hun verhaal en zij verdienen een gezinsmanager die zonder haar eigen filters van haar schade kan kijken maar met een frisse, open en nuchtere blik bij elk gezin te starten. Elk gezin verdient een eerlijke kans en die is niet te vinden vanuit mijn kaders die geleerd zijn vanuit mijn verleden. 

De cursus heeft eraan bij gedragen dat ik mijn team kan delen wat er speelt, wat er raak en waarin het raakt. Op die manier kan mijn team mij helpen om objectief te blijven voor dit gezin want dat verdient elk gezin en elk kind.

Wat ik geleerd heb is het bespreekbaar maken van wat mij raakt, waarin het raakt en dit zelfs met cliënten bespreken. Dan is het delen van mijn verleden niet te sprake maar wel dat iets wat zij doen mij ook kan raken. Dit zorgt voor een open en mooi contact waarin ouders en kinderen ook leren dat de hulpverlening als de gezinsmanagers ook gewoon mensen zijn en ook door situaties geraakt worden en ouders leren dat alles bespreekbaar is en kan zijn. Wij zijn net als onze cliënten mensen en dat mogen de gezinnen zien ervaren en weten.

Ik leerde mezelf kennen

Lucia
Directeur Stichting Profor

Door deze training ben ik ‘het mechanisme achter regie’ gaan volgen en daarmee leerde ik mezelf kennen!

Ik kreeg waardevolle antwoorden

Helena

Door deze training kreeg ik waardevolle antwoorden, antwoorden die je niet uit een boek kan halen.  Deze training gaat zo diep dat mijn hele leven op een positieve manier is verbeterd. Ik leef nu veel bewuster en liefdevoller. Het was zo intensief dat de geleerde lessen de hele dag door door mijn hoofd dwarrelen, ik word er op geattendeerd om te oefenen om te groeien. Dit is een prachtig geschenk. Nogmaals, dankjewel! Helena

Hoe je je brein kunt resetten…

Susanne Slikkerveer

N.a.v. de workshop op de empowerment dag had ik een skype sessie met Deirdre, wat keek ik hier naar uit gezien de inzichten die ik had gehad bij de workshop. Deirdre gaf direct na mijn verhaal aan dat ik vooral fysiek en praktisch dacht, iets wat goed is, maar dat ik ook op een andere manier kan denken en dat deze 2 vormen hand in hand kunnen gaan. Ik ‘moest’ meer de verbintenis met mezelf op gaan zoeken. Deirdre gaf veel inzicht in hoe ons brein werkt en wat we eraan kunnen doen om dit te resetten/programmeren. Ook vroeg zij voorzichtig ‘ben je in de situatie wellicht in slaap gevallen’, mijn antwoord JA, vandaar waarschijnlijk het direct in actie schieten op dit moment, wat fijn om te weten waar het allemaal vandaan komt.
Ook gaf Deirdre aan wat zij dacht dat mijn natuurlijke staat van zijn is, en inderdaad dit is iets wat ik heel erg herken. Deirdre vertelde dat alles wat je verder doet dan strikt noodzakelijk alleen maar energie kost, zonde. De manier waarop zij dit zei, werd het me ineens duidelijk. Ik doe wat ik moet doen en verder niet. Zij verdiept zich in korte tijd heel erg in je en weet je op een juiste manier te raken, te informeren en het beste uit jezelf te laten halen. De beste versie van jezelf te worden, je natuurlijk ik.

Een collega waar ik 100% op kan bouwen

Angelique van den Donk
Inside Coaching

Deirdre is een collega waar ik 100% op kan bouwen. Ik consulteer haar of verwijs cliënten aan haar door als het gaat over de specifieke problematiek van seksueel misbruik.

Zelfs vanuit Brabant. Haar kracht is haar vakkundigheid, haar weloverwogen en toch directe aanpak en haar liefdevolle toewijding.

De antwoorden die ik zelf niet heb vind ik bij haar

Anneke Kersten
Eigenaar Reflexion Advies

Als ik cliënten heb die te maken hebben gehad met misbruik, kan ik altijd een beroep op Deidre doen. Dit is een zeer waardevolle aanvulling op mijn eigen expertise.

Door haar doortastendheid helpt Deidre mij om mijn cliënten beter bij te staan. De antwoorden die ik zelf niet heb, vind ik bij haar. Daardoor ben ik geholpen, maar nog belangrijker, daardoor kunnen mijn cliënten verder met hun leven”.

Een aanrader voor ieder die last heeft van allerlei gedachten die stress veroorzaken.

Marianne Quax
Coördinator Stichting Zijweg

Deirdre heeft op één van de ambassadeursdagen van Stichting Zijweg de workshop ‘Vier vragen die je leven veranderen’ verzorgd. Gebaseerd op The Work van Byron Katie. Een zeer waardevolle workshop! Ambassadeurs (vrijwilligers) van Stichting Zijweg hebben allen partnergeweld meegemaakt. Ondanks dat zij zich uit de gewelddadige relatie hebben verlost, komen zij nog geregeld stressvolle situaties tegen waar de vier vragen uit The Work van Byron Katie enorm bij kunnen helpen. Dat hebben we tijdens de workshop ervaren met behulp van Deirdre. Zeker door haar betrokken en enthousiaste werkwijze! Zij kan helder de visie en essentie van The Work uitleggen, maar helpt je ook vervolgens daar persoonlijk handen en voeten aan te geven.

Een aanrader voor ieder die last heeft van allerlei gedachten die stress veroorzaken. Het geeft rust en vrede en vooral kracht op de weg naar herstel!

Dank je wel Deirdre!!

Deirdre heeft mij geholpen de relatie met mijn dochter te verbeteren

Maartje en Nina
Moeder en dochter

Maartje (moeder): Deirdre heeft mij geholpen de relatie met mijn dochter te verbeteren. Ze heeft mij geleerd bepaalde denkpatronen te doorbreken en laten beseffen dat de dingen die je zegt heel anders kunnen overkomen dan je bedoelt. 

Deirdre leidde het gesprek tussen ons op een rustige en warme wijze, daardoor voelde ik mij zeer op mijn gemak bij haar. Een bijzondere en leerzame ervaring.”

Nina (dochter): Samen met mijn moeder heb ik een bemiddelingsgesprek bij Deirdre gedaan. Ik wilde graag de band met mijn moeder verbeteren. Zelf raakte ik elke keer verkrampt en geblokkeerd als ik het gesprek aan wilde gaan. Ik belemmerde mezelf vanuit oude patronen om een liefdevolle volwassen relatie te hebben met mijn moeder. Deirdre heeft me enorm geholpen om de juiste woorden te vinden. Ik voelde me gesterkt door haar wijsheid en kunde.

Deirdre is rustig, warm en heeft echte aandacht voor je. Ze is zeer analytisch en intuitief, ze laat je niet verzanden in onnodige discussies en komt daardoor bij de kern van waar het om gaat. Ze kan prachtig verwoorden wat je denkt en voelt. Ze houdt focus en verliest het doel van het gesprek niet uit het oog. Het gesprek heeft me nieuwe inzichten en tools voor de toekomst gegeven. We hebben blokkades doorbroken en daardoor is de weg vrij gemaakt voor groei en verbinding.

Bij mij is het een en al HERKENNING als ik Deirdre haar Ebook lees

Monique Hulzenbosch

Ik ben Monique Hulzebosch (44 jaar). Ik ben jaren leidinggevende geweest in de ouderenzorg. Ben een echt mensen-mens, hartelijk, authentiek, gevoelsmatig, open en toegankelijk en bovenal altijd mijzelf.

Ik bemerkte het afgelopen jaar dat dit niet meer klopte met wat er gevraagd wordt van de huidige leidinggevende.

Mede door de begeleiding van een loopbaancoach kwam ik erachter dat ik vanuit mijn ervaring seksueel misbruik ( van mijn 4e tot mijn 14e door mijn buurman) iets positiefs wil doen. Al zoekende ben ik er inmiddels wel achter dat het steeds meer vorm krijgt dat ik iets met voorlichting wil voor eind basisschool begin voortgezet onderwijs.

Na een mooi en bijzonder persoonlijk gesprek met Deirdre vroeg ze mij of ik een recensie wilde schrijven n.a.v. het lezen van haar E-book. Ik voelde mij zeer vereerd en hoefde er niet over na te denken.”

Monique’s recensie over de gratis download van het mijn Ebook: RESET: Hoe ik mijn angsten overwon, mijn bezieling is uit strijd geboren

Bij mij is het een en al HERKENNING als ik Deirdre haar boek lees. Ik ben de taboesfeer voorbij en benoem alles bij naam, dat geeft mij zoveel kracht. Zoals Deirdre het zo mooi omschrijft…Levenslast transformeren naar Levenslust… De combinatie van haar eigen ervaring, praktijkkennis en wetenschappelijke kennis zorgen ervoor dat het een goed informatief en leerzaam boek is. Waar mensen die zelf (zoals ik) of in de nabije omgeving met seksueel misbruik te maken hebben (gehad) veel aan kunnen hebben.

Hoe Deirdre de 5 inzichten beschrijft met eigen ervaringen en oefeningen maakt dat ik er veel in herkende.

Herkenning in:

  • De keus die ik gemaakt heb om kinderen te krijgen en hoe voed ik ze op, de verantwoordelijkheid…..wat geef ik door
  • Verruimd bewustzijn
  • De pijn van het verleden zorgvuldig toegedekt (gelukkig nu niet meer) wat dat doet in je werk en relatie
  • Volledig in de ander verliezen om de confrontatie met eigen pijn uit de weg te gaan
  • Zelf verantwoordelijkheid nemen voor mijn leven/ geluk
  • Onthecht liefhebben
  • Hoog verwachtingspatroon van de ander
  • Innerlijke stem (onderbuik gevoel)
  • Loslaten
  • Vanuit mijn hart werken (droom).

Het ontmoeten van vrouwen die seksueel misbruikt zijn en die hun kracht hebben hervonden, geeft een bijzonder gevoel. De gelijkenissen van de uitdagingen, waarvoor we nadien hebben gestaan, is haast bizar. De overwinning van die uitdagingen geeft het Leven een ongekende waarde, en het geluk en de liefde die je er voor terug krijgt, maakt het verleden de moeite waard. Dit gun ik elke vrouw die nog op zoek is naar innerlijke balans, zodat zij ook geluk en liefde krijgt terug gespiegeld vanuit haar leefwereld. Zowel het leven van Monique, als dat van mijzelf, zijn hiervan het bewijs. Daarom is haar woord, voor mij, van grote waarde en staat zij hier gepubliceerd.

Er is een diep vertrouwen gekomen in mezelf dat elke stap die ik zet een bewuste stap is vanuit liefde

Marlène Dings
Anti-stresscoach, natuurgeneeskundige en massagetherapeut

In dit pittige traject, waar ik door zovele blokkades ben gegaan, zovele vragen had, zocht naar steun en antwoorden, op de meest onmogelijke momenten, heeft Deirdre mij ten allen tijde gecoacht. Ze heeft mij steeds de weg naar mijn hoofddoel gewezen en mij met verrassende antwoorden, die zich tekenden door simpelheid, laten nadenken om liefdevol naar mezelf en situaties te leren kijken. Het lukte me telkens om weer op te staan in vertrouwen & blijdschap. Ze is een ware ervaringsdeskundige die met hart en ziel haar werk doet en verstaat! Ze is gewoon zichzelf, eerlijk & duidelijk. Ze heeft me dat gegeven wat ik echt nodig had nl. iemand die er was als ik het moeilijk had en die mij, in mijn oude vastgeroeste patronen, bij de hand heeft gepakt.”

En één maand na afloop van het traject:
“Drie maanden geleden, 12 december 2014, wist ik een ding zeker: ik wilde mezelf bevrijden uit de oude patronen en vanuit veiligheid in mijn kracht gaan staan. Ik had totaal geen beeld van hoe deze transformatie eruit zou zien. Nu kan ik zeggen dat het een totale innerlijke metamorfose betreft. Alles verandert! Sterker nog: het kan en het lukt vanuit positieve innerlijke kracht. Gestimuleerd door Deirdres vertrouwen en haar personality met een schatkist aan ervaringen en een hart van goud.

Mijn oude incestdenken heeft plaats gemaakt voor het nieuwe denken vanuit het hier en nu. Een frisse wind waait door mijn leven en er is een ECHT fundament gecreëerd van veiligheid in mezelf. Dit is de “eerste steen” die ik in het water heb gegooid en dit heeft effect op de 2e kring nl: veiligheid in mijn huidige gezin met mijn man en 2 prachtige dochters.

Er is een diep vertrouwen gekomen in mezelf dat elke stap die ik zet…..een bewuste stap is vanuit liefde. Precies het doel wat ik voor ogen had! Mijn hart en IK worden samen één, en ik ben regisseur van mijn eigen leven. Verdriet verdwijnt en plezier komt ervoor in de plaats. Het is een proces van bewustwording en leren kiezen wat bij me past en loslaten wat niet meer bij me past. Dit is slechts het begin van mijn transformatie en ik ben open-minded geworden. Ik laat het leven op me afkomen in plaats van dat angst mijn leven regeert.

Daarom mijn advies: wil je veranderen maar je weet niet hoe…..volg dit traject om al je valkuilen te leren herkennen. Om dan met een nieuwe kijk naar de wereld terug te keren en eindelijk jezelf te mogen zijn. Deirdre 1000 maal dank voor alles!”

bedankkaartje_Marlene Tekst van Marlène in kaartje: “Na 7 volle weken op diep niveau contact te hebben gehad ben ik zo dankbaar dat ik jou heb gezocht & gevonden heb! Je hebt mij als geen ander naar de overkant gecoacht, vol vertrouwen dat het mij zou lukken. En er zijn bruggen gebouwd, op pijlers die blijvend het fundament vormen.”

Marlène Dings, runt al jarenlang een eigen praktijk waarin zij als anti-stresscoach, natuurgeneeskundige en massagetherapeut cliënten succesvol begeleidt in het terugvinden van hun evenwicht. Drie jaar geleden begon zij aan de verwerking van haar incest verleden.

Enerzijds gaven de sessies, die zij hiervoor doorliep met psychologen, haar inzicht, anderzijds raakte haar gevoel in relatie tot zichzelf en haar omgeving volledig wankel. Alle wijsheid die zij in pacht had leek te verstommen wanneer het haarzelf betrof.

Marlène kwam naar mij toe met de wens om zichzelf te durven laten zien en voor zichzelf te willen opkomen, vanuit een nieuw gevoel van innerlijke kracht i.p.v. angst. Er lag een grote blokkade op haar hart waar zij geen kant mee op kon. Haar uiterste grens om nog problemen te willen onderzoeken was 100% bereikt. Wat Marlène zocht was een positieve manier om de pijn van vroeger en de verstoorde familiebanden achter zich te laten. Zij wilde dat haar verleden ervaringen juist de basis zouden vormen om productief en positief vorm te geven aan zowel haar eigen leven, als dat van haar gezin en aan haar eigen praktijk.

Haar traject kreeg als doel: “Ik voel me veilig thuis in mezelf”

Gaandeweg het traject ontwikkelde Marlène leiderschap in familiaire kwesties, bracht zij structuur aan in haar dag, vond zij manieren om haar gemoed tot rust te brengen en plekken op te zoeken die haar voorzien van frisse energie, inspiratie, en positiviteit. Ze werd zich bewust van de momenten dat zij in de slachtofferrol kroop en daarmee haar eigen kracht ondermijnde. Ze leerde meer verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en de verantwoordelijkheid die bij anderen ligt ook daar te laten. Geheimhouding en stilte maakte plaats voor transparantie en communicatie. Het ritme en invloed van de natuur (en de maan) op haar emoties werd duidelijk, waardoor situaties en reacties weer in een juist perspectief geplaatst konden worden. Ze leerde dat plannen van aanpak altijd overal ingezet kunnen worden, voor haarzelf, haar kinderen en andere mensen. Ze leerde om boven dualistische situaties te gaan staan. Ze voelde meer haar grenzen en kon deze ook aangeven. Ze kreeg duidelijk wat ze wel wil en wat ze wil laten.

Een belangrijk persoonlijk thema wat door de analyse, tijdens de 4e sessie werd behandeld, was transformatie. Vanuit haar leefmechanisme associeerde  Marlène transformatie met de vroegere onberekenbare uitspattingen van haar geesteszieke moeder. Nu werd duidelijk waar de angst vandaan kwam om nieuwe ontwikkelingen en situaties aan te gaan. Hierdoor kreeg Marlène een groot gevoel van opluchting. In plaats van twijfelen aan zichzelf en haar psychische gesteldheid zag zij in hoe de transformatie processen in haarzelf om aandacht schreeuwden en nu alle ruimte kregen om zich te voltrekken.

In de laatste weken van het traject verbaasde Marlène zich over haar mindset en beleving van de dag: ” Het kost me geen enkele moeite om successen en dankbaarheden te noteren. Het is leuk en leerzaam te lezen wat een dag zo speciaal en bijzonder maakt. Ik kan alleen maar denken wat een transformatie al in bijna 6 weken. Ik zou altijd zo door willen gaan….en snel willen doorgroeien zodat zich vanuit mijn veilige fundament, mijn leven vanuit onvoorwaardelijke liefde zich kan ontvouwen. De 7 weken van succes en dankbaarheid helpen om deze weg te laten ontstaan.