Testimonial loopbaanontwikkeling

Tineke Veenstra

Ik heb een aantal bijzondere dingen ervaren, die ik graag op papier zet, bijna 2 weken later.

Ten eerste was er een zeer plezierig onbedoeld neveneffect: ik bijt al jaren op mijn lippen en wangen, waardoor ik altijd een kapotte binnenkant van mijn mond heb. Ik heb al zo vaak gedacht dat ik daar graag mee wil stoppen, maar ja… dit soort dingen gebeuren vaak onbewust, en ik dacht er altijd te laat aan. Wat er spontaan gebeurde na de quaning sessie, was dat ik me er steeds op tijd bewust van werd dat ik het weer wilde gaan doen. Ik kon er voortdurend op tijd mee stoppen, waardoor na 2-3 dagen mijn mond geheel en al glad was aan de binnenkant. Wat heerlijk!

Maar dat als eerste voorbeeld. Mijn ‘doel’ is: “ik ben in verbinding met alles wat is”, en een paar van mijn ijkpunten zijn: “ik hou mij aan mijn werkagenda”, en “ik kies bewust mijn eigen vrienden”. Hier heb ik uitstekende resultaten mee geboekt. Om in verbinding te kunnen zijn met alles wat is, moet ik allereerst in verbinding zijn met mijzelf en mijn directe omgeving. Ik vlieg nogal graag heen en weer, tussen thuis en mijn werk, alles kan wel even tussendoor. Ik heb nu gemakkelijk mijn zaken gestructureerd, neem 1 dag in de week vrij, en kan vrijwel elke avond in mijn 2×5-boekje schrijven, dat ik mij aan mijn werkagenda gehouden heb en de dingen gedaan heb die ik af wilde hebben. Tegen kinderen en vriendinnen die tussendoor beslag op mij wilden leggen kon ik gemakkelijk ‘nee’ zeggen. En hoewel ze dat moeilijk vonden, voelde ik mij er ok bij. Er gaan ook een paar vriendinnen uitvallen, omdat ze meer van mij verwachten dan ik kan/wil bieden. Het tweerichtingsverkeer wordt erg belangrijk voor mij.

Financieel gezien gaat het mij de laatste jaren tegen de wind. Dat heeft geresulteerd in het verlies van mijn spaargeld en het ontstaan van een flinke schuld. Wij moesten echter dringend nieuw zitmeubilair hebben. Per ‘toeval’ is ons een prachtig, bijna nieuw bankstel in handen gevallen, voor de prijs van € 50,–. Exact wat we graag wilden hebben. Ik ben er erg dankbaar voor!

Ik dank de kosmos, het universum. Moeder Aarde, God, of hoe je wilt noemen, elke dag voor de enorme rijkdom die we hebben. De gedachten gaan als vanzelf naar de overvloed, in plaats van de tekorten. En daardoor kunnen zaken ook naar mij toestromen.

Mensen om mij heen, collega, cliënten, vriendinnen, zeggen dat ik een zachtere uitstraling heb. Ze kunnen het niet precies aangeven, maar voelen meer betrokkenheid. Dat vind ik heerlijk om te horen.

Deirdre Bouwman, heb ik ervaren als iemand die zeer scherp vragen kan stellen en daardoor in staat is de ‘laag achter de laag’ te vinden. De zinnen waar het om ging konden door haar gerichtheid heel helder geformuleerd worden. Zij gaat lekker confronterend en onorthodox te werk. Ze bracht mij in korte tijd bij de kern van waar het bij mij om gaat. Mijn complimenten!

Deirdre, bedankt voor je betrokkenheid!

Tineke Veenstra

Tineke is een oud-docente van mijn opleiding tot loopbaan coach en kwam naar mij toe met de vraag dat er iets in haar leven moest gebeuren…Wat er bij haar ontbrak was “verbinding ervaren met alles wat is”.  Bovenstaande  was een brief van Tineke over haar ervaring na één sessie.

Bel mij voor een kennismakingsgesprek