Graduate van the School for The Work, with Byron Katie

Je bevrijden van spanning en stress

The Work je bevrijden van stress

Vanaf 2003 gebruik ik The Work van Byron Katie om de oorzaak van al mijn eigen spanning en stress effectief te onderzoeken en me ervan te bevrijden. Elk onderzoek leidt tot nieuwe invalshoeken die vaak meer waar, en beduidend minder stressvol, blijken te zijn. Hierdoor ontstaat er ruimte in mij en vergroot ik mijn bewustZIJN. Ik ont-wikkel daarmee mezelf en ben in staat om liefdevol, creatief en vreugdevol in het leven te staan. In de zomer van 2015 heb ik The School for The Work van Byron Katie gevolgd om deze werkwijze tot in de diepte te doorgronden, zodat ik jou in deze werkwijze kan inwijden en The Work kan faciliteren. Ik ben zelf als herboren terug gekomen en ben getuige geweest van vele ‘wonderen’ bij de andere deelnemers. 

Welkom bij The Work van Byron Katie

The Work van Byron Katie is een manier om de gedachten die al het lijden in de wereld veroorzaken op te sporen en te onderzoeken. Het is een manier om vrede in jezelf en met de wereld te vinden. Iedereen met een open mind kan The Work doen.

Over Byron Katie

Byron Kathleen Reid werd ernstig depressief toen zij in de dertig was. Gedurende een periode van tien jaar nam haar depressie alsmaar toe en Katie (zoals zij genoemd wordt) was zelden in staat haar slaapkamer te verlaten. Toen, op een morgen ervaarde ze vanuit de diepste wanhoop een levensveranderend inzicht.

Van bedlegerige & suïcidale vrouw naar levens vervulling
Katie zag dat ze leed wanneer ze haar gedachten geloofde, en niet leed wanneer ze haar gedachten niet geloofde. Wat de oorzaak was van haar depressie, lag niet in de wereld om haar heen, maar in wat zij geloofde over de wereld om haar heen. In een flits van inzicht zag ze dat onze poging om geluk te vinden omgekeerd werkte—in plaats van hopeloos te proberen de wereld aan te passen aan onze gedachten over hoe het ‘zou moeten’ zijn, kunnen we deze gedachten onderzoeken. En door de realiteit te aanvaarden zoals deze is kunnen we een onvoorstelbare vrijheid en vreugde ervaren. Het gevolg was dat een bedlegerige, suïcidale vrouw vervuld werd van liefde voor alles wat het leven brengt.

Ontwikkeling van The Work
Katie ontwikkelde een simpele doch krachtige methode van onderzoek, The Work genaamd, die de mensen liet zien hoe ze zichzelf konden bevrijden. Haar inzicht in de geest komt overeen met vooraanstaand onderzoek in cognitieve neurowetenschap en The Work is vergeleken met de Socratische dialoog, Boeddhistische leringen en 12-stappen programma’s. Maar Katie ontwikkelde haar methode zonder enige kennis van religie of psychologie. The Work is enkel en alleen gebaseerd op de directe ervaring van één vrouw over hoe lijden wordt gecreëerd en beëindigd. Het is verbazingwekkend eenvoudig, toegankelijk voor mensen van elke leeftijd en achtergrond en vraagt niets meer dan een pen en papier en een bereidheid de geest te openen. Katie zag direct dat het aanbieden van haar inzichten of antwoorden aan mensen van weinig waarde was – in plaats daarvan biedt zij een proces aan dat mensen hun eigen antwoorden kan geven. De eerste mensen die met haar Werk in aanraking kwamen vertelden dat de ervaring transformerend was en al snel ontving ze uitnodigingen om het proces in het openbaar te onderwijzen.

Sinds 1986 heeft Katie The Work geïntroduceerd bij miljoenen mensen over de hele wereld. Naast openbare bijeenkomsten heeft ze The Work gedaan binnen bedrijven, universiteiten, scholen, kerken, gevangenissen en ziekenhuizen. Katie’s vreugde en humor stellen mensen onmiddellijk op hun gemak en de diepe inzichten en doorbraken die deelnemers al snel ervaren, maken de bijeenkomsten aangrijpend (tissues liggen altijd binnen handbereik). Sinds 1998 leidt Katie the School for The Work, een negendaags programma dat verschillende malen per jaar wordt aangeboden. The School is een erkend leverancier van bijscholingspunten in de Verenigde Staten en veel psychologen, counselors en therapeuten geven aan dat The Work het belangrijkste deel van hun praktijk aan het worden is.

Een mooi kort filmpje (2 minuten) over: Wat zeggen jouw gedachten over liefde?

DOWNLOADS om The Work uit te voeren

» Instructies voor het doen van The Work
» Het werkblad Oordeel-over-je-naaste
» Begeleidingshandleiding
» Het werkblad Eén gedachte per keer
» Emoties Lijst
» Gele kaart sjabloon
» Haar kleine boekje in het Nederlands kun je downloaden door te klikken op het plaatje onder hierin geeft zij beknopt uitleg over haar gedachtegoed en hoe je The Work zelf kunt gebruiken.

 

De School voor The Work

De School voor The Work is de ultieme innerlijke ervaring. In tegenstelling tot welke school ter wereld ook gaat het hier niet over aanleren maar over afleren. Je zult negen dagen doorbrengen met het afleren van de op angst gebaseerde verhalen waar je, in alle onschuld, jouw hele leven aan bent blijven hangen. Het onderwijsprogramma van the School is een levend, ontwikkelend proces, veranderend al naar gelang de behoeften van de deelnemers en de ervaringen van voorgaande studenten. Elke oefening wordt door Katie persoonlijk geleid en is op maat gesneden om aan de behoefte van de deelnemers tegemoet te komen – geen enkele School is hetzelfde. En na negen dagen met Katie ben jij dat ook niet meer. “Wanneer eenmaal de vier vragen in jou tot leven zijn gekomen”, zegt Katie, “word je denken helder en daardoor wordt de wereld die je projecteert helder. Dit is radicaler dan iemand zich kan voorstellen.”

The Work op het internet

Katie en The Work zijn altijd toegankelijk op www.thework.com/nederlands. Wanneer je de website bezoekt kun je het volgende doen: gedetailleerde instructies voor The Work lezen; kijken naar videoclips waarop Katie The Work doet met mensen over een breed scala van onderwerpen; Katie’s agenda voor bijeenkomsten bekijken; inschrijven voor de komende negendaagse School for The Work, een vijfdaags ‘No-Body Intensive’, een weekend programma of Turnaround House; uitvinden hoe te bellen naar de gratis Doe The Work helplijn; meer te weten komen over het Instituut voor The Work en zijn gecertificeerde begeleiders; de werkbladen Oordeel over je naaste downloaden; luisteren naar opgeslagen radio- en televisie- interviews; apps voor je iPhone, iPad of Android downloaden; inschrijven voor de gratis nieuwsbrief of winkelen in de online winkel. Je bent ook uitgenodigd voor Katie’s twitter en facebook pagina’s, met regelmatig live uitgezonden video.

Boeken van Byron Katie

Katie heeft drie bestsellers geschreven: Vier vragen die je leven veranderen, dat zij schreef met haar echtgenoot, de vooraanstaand schrijver Stephen Mitchell, en dat vertaald is negenentwintig talen; Ik heb je liefde nodig, is dat waar?, geschreven met Michael Katz; en Katie’s Tao. Duizend namen voor vreugde, geschreven met Stephen Mitchell. Haar andere boeken zijn: Onderzoek je denken, verander de wereld, bewerkt door Stephen Mitchell; Gedachten die je vrijheid zullen geven, bewerkt door Carol Williams;. Vrede in het huidige moment (selecties van Byron Katie en Eckhart Tole, met foto’s van Michele Penn en een voorwoord van Stephen Mitchell) en, voor kinderen, Tijger-Tijger is het waar?, geïllustreerd door Hans Wilhelm.

Er staan heel veel filmpjes op YOU-TUBE, ik heb deze, van 9 minuten, gekozen omdat er een korte intro wordt gegeven over wie zij is en Byron Katie vervolgens zelf uitlegt: waar ter wereld je ook woont we allemaal collectief soortgelijke gedachten houden waardoor we lijden: over ons lichaam, over hoe anderen ons behandelen, over geld etc.. Ook legt ze uit hoe je dit lijden met The Work kunt stoppen.

Wil je meteen onder deskundige begeleiding aan de slag met The Work meld je dan HIER aan voor mijn basisprogramma. Je kunt ook eerst bellen (+31 (0)614682724) of mailen voor meer informatie.