Nederland heeft vrouwen nodig die als een feniks uit de as zijn herrezen. Door jouw persoonlijke ervaring met huiselijk geweld en/of seksueel misbruik weet jij als dé beste welke gevolgen dit op een mensenleven heeft.

De gevolgen van seksueel misbruik en geweld zijn groot en reiken helaas tot in volgende generaties. Vrouwen die slachtoffer zijn (geweest) en die de moed en motivatie hebben om hun ervaring constructief te willen gebruiken krijgen middels deze train de trainer gerichte hulp. Zij zijn bij uitstek geschikt om binnen wijken, persoonlijke netwerken en op politiek niveau een verschil te maken.

Deze train de trainer helpt jou bij het transformeren van (die laatste) onderbewuste gedachten en patronen, welke jouw kwaliteiten en talenten nog ondermijnen. Dit bevrijdende proces bewust doorlopen maakt jouw dusdanig ervaringsdeskundig dat je ook anderen verder opweg kunt helpen. In samenwerking met de Gemeente Amsterdam zijn er al meerdere trainingen gefinancierd waardoor deelname GRATIS is. Er lopen momenteel ook gesprekken in Hoorn en Den Helder om de trainingen daar te mogen aanbieden. Lees snel verder om te zien of je voldoet aan de voorwaarden!

Dat geluk een inside job is, wist je natuurlijk allang…

Vertel me ‘ns… wordt je boos bij het idee dat we ons leven zouden scheppen met onze eigen gedachte?
Want is het dan je eigen ‘schuld’ dat je nare ervaringen en pijn in je leven hebt ontmoet?
Was het antwoord maar zo simpel…

Vechten voor wat ik waard ben heeft mij heus wel wat opgeleverd, alleen dat ging gepaard met strijd. Pas toen ik snapte wie ik ten diepste ben, werd vechten overbodig. Vanuit die rust en overtuiging ontstond de ruimte om te begrijpen hoe ik verbonden en verwikkeld ben geraakt aan de pijn en het geluk die ik in mijn leven heb ervaren. Zo leerde ik regie pakken over mijn denken, want alleen dáár heb ik invloed op en macht over! En zo begon het leven mij terug te spiegelen waar ik naar verlangde, i.p.v. wat ik vreesde…

Voorbeelden uit mijn persoonlijke leven neem ik mee in de trainingen – die maken mij humaan – daaraan herken je jezelf in mij – dan ontstaat verbinding – dan durven andere deelneemsters in de training zich ook te laten zien en openen – dan gaan we de diepte in – dan begint de innerlijke transformatie – dan groeien we met elkaar – dan leren we wat waarlijke bewuste regie over je eigen leven inhoudt, EN hoe je die neemt. 

HEB JIJ IN JE JEUGD/VERLEDEN HUISELIJK GEWELD EN/OF SEKSUEEL MISBRUIK MEEGEMAAKT?
WIL JE ONDERBEWUSTE GEDACHTEN DIE JOUW KWALITEITEN EN LEVENSVREUGDE ONDERMIJNEN TRANSFORMEREN?
*WOON/WERK JE IN AMSTERDAM/HOORN/DEN HELDER?
WIL JE NAAST JEZELF OOK ANDEREN EMPOWEREN?
GEEF JE DAN OP VOOR DEZE TRAIN DE TRAINER

GRATIS deelname voorwaarden
De Gemeente Amsterdam* financiert de Train de trainer voor vrouwen die persoonlijk te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld en/of seksueel misbruik. Tevens zet je jezelf reeds in (of wil je je inzetten) voor vrouwenorganisaties, wijkteams en buurtgenoten en/of heb je contact met vrouwen in de omgeving die hiermee te maken hebben. Je zoekt al langere tijd naar praktische handvaten om zowel zelf te groeien, als een ander een flinke stap verder te kunnen helpen, om dit grote sociale probleem te doorbreken, overstijgen en voorkomen.

Waar de Train de trainer voor staat:
Geleidelijk en systematisch zal deze training je begeleiden om op emotioneel-, sociaal-, relationeel- en werkvlak te gaan scheppen met de kwaliteiten die jij in je hebt. Eenmaal tijdens de training dit voelen, legt de basis om het door te kunnen gaan geven aan derden. Alle tools, oefeningen en gesprekken mag je gebruiken voor jezelf en doorgeven aan anderen.

Mijn belofte is groot en deze wordt waargemaakt MITS je ook actief deelneemt aan het volledige programma!

De training is opgebouwd uit 5 groep sessies (5 ochtenden van 09:15 – 13:00 uur) en diverse 1:1 coachingsgesprekken met een werkboek. De training is verdeeld over 2 maanden. Je volgt dagelijks de instructies op uit het werkboek en doet de oefeningen. Beschikking over een laptop is noodzakelijk.

In de twee maanden krijg je vat op:

  • Hoe je regie pakt en houdt over je leven en wat veroorzaakt dat je hem verliest,
  • Hoe je focus richt op doelen waar je naar toe wilt (en leert zien/voelen wat die doelen zijn),
  • Hoe je vlot balans herpakt wanneer je die verliest en waar die specifieke ervaringen ons toe uitnodigen,
  • Wat emoties ons te vertellen hebben (o.a. over relaties, grenzen, grensoverschrijding)
  • Welke rol ons lichaam heeft, en de verstandhouding die we ermee (zouden moeten) hebben (life-style), om de gezonde/energieke drager te zijn van groei en welzijn
  • Waarom jij er écht toe doet
  • Hoe je/wij een belangrijke schakel zijn bij het doorbreken van (intergenerationele overdracht van) huiselijk geweld en seksueel misbruik.

We sluiten de training feestelijk af met een presentatie van ieders groei en een mooi certificaat!

KIJK IN DE AGENDA VOOR DATA, TIJDEN EN LOCATIE VAN DE EERSTVOLGENDE TRAIN DE TRAINER

*N.B. MOMENTEEL LOPEN ER GESPREKKEN OM DE TRAIN DE TRAINER OOK IN DE GEMEENTEN HOORN EN DEN HELDER GEFINANCIERD TE KRIJGEN – WOON JIJ IN EEN ANDERE GEMEENTE EN KUN JE MINIMAAL 7 GEÏNTERESSEERDE VROUWEN VERZAMELEN NEEM DAN CONTACT MET MIJ OP. DAN GAAN WE SAMEN KIJKEN NAAR DE MOGELIJKHEDEN BINNEN JOUW GEMEENTE!