Tarieven en subsidies

Een goede klik is cruciaal voor een prettige samenwerking & optimaal resultaat, daarom geef ik de kennismaking cadeau! (30 – 45 minuten)

Gratis kennismaking

Kosteloos annuleren kan tot 24 uur van tevoren via e-mail of telefonisch

Loopbaancoaching - Training Ervaringsdeskundigheid geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen

Subsidie voor leren en ontwikkelen in MKB/ZZP (60 – 80% vergoeding)

Met de SLIM-regeling stelt de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vanaf 2020 € 48 miljoen beschikbaar voor initiatieven gericht op stimuleren van leren en ontwikkelen in het MKB. Daarnaast komt € 1,2 miljoen beschikbaar voor hetzelfde doel in bedrijven uit de landbouw-, horeca- en recreatiesector. Een werkgever kan deze subsidie onder andere inzetten voor loopbaan- en ontwikkeladviezen.
Voor meer informatie klik hier

GRATIS deelname Train de trainer door Gemeente Amsterdam, Hoorn, Den Helder

De Gemeente Amsterdam* financiert de Train de trainer voor vrouwen die persoonlijk te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld en/of seksueel misbruik. Daarbij kenmerken deze vrouwen zich bij het feit dat zij zich reeds inzetten (of willen zich gaan inzetten) voor vrouwenorganisaties, wijkteams en buurtgenoten en/of hebben contact met vrouwen in de omgeving die met geweld en misbruik te maken hebben.

Wanneer jij je herkent in bovenstaand profiel en je al langere tijd zoekt naar praktische handvaten om zowel zelf te groeien, als een ander een flinke stap verder te  helpen, om dit grote sociale probleem te doorbreken, overstijgen en voorkomen, dan is deze training van grote waarde voor jou!

*Momenteel lopen er gesprekken om de Train de trainer ook in de Gemeente Hoorn en Den Helder gefinancierd te krijgen (aanmeldingen zijn welkom!). Woon jij in een andere Gemeente en kun je minimaal 7 andere geïnteresseerde vrouwen verzamelen neem dan contact met mij op. Dan gaan we samen opzoek naar de mogelijkheden binnen jouw Gemeente! 

praktijkruimte

Heb je een CAO of een baas met goed werkgeverschap?

Jouw persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid is van groot belang voor meeste werkgevers. Jaarlijks worden daar budgetten voor gereserveerd, de POP’s (Persoonlijk Ontwikkel Plan). In overleg met je baas kun je een verzoek indienen om dit budget te besteden aan coaching of loopbaanbegeleiding.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet is een regeling waarmee iedereen tot 55 jaar zich kan blijven ontwikkelen. Het geldt voor het hoger onderwijs en het mbo. Je kunt het krediet aanvragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Met het krediet kun je per jaar maximaal 5 keer het bedrag aan wettelijk collegegeld of lesgeld lenen. Het bedrag kan niet meer zijn dan je betaalt aan collegegeld of lesgeld. Voor meer informatie klik hier.

Belastingaftrek voor particulieren (30 – 50%)

Loopbaancoaching kan als studiekostenpost bij de belastingaangifte worden afgetrokken. Dit geldt voor de coachingsessies (inclusief btw) voor particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. Je kunt 30 tot 50 procent terugkrijgen bij de aangifte van inkomstenbelasting. Let er dan wel op dat loopbaancoaching in verband moet staan met inkomensverwerving en of verbetering van je positie op de arbeidsmarkt. Voor meer informatie klik hier

Belastingaftrek loopbaanbegeleiding voor werkgevers en zzp’ers

Voor werkgevers geldt dat loopbaancoaching onder gerichte vrijstellingen valt.
De kosten zijn aftrekbaar als zakelijke uitgave. Ondernemers en zzp’ers kunnen de kosten als ondernemerskosten meenemen. Voor meer informatie klik hier

Belangrijke tip

Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn aftrekbaar, met uitzondering van reiskosten. Let erop dat de nota’s daadwerkelijk zijn betaald in het jaar waarover de belastingaangifte wordt gedaan. Alleen dan zijn de kosten aftrekbaar. Wel geldt er een drempel van € 250,-. Het is dus belangrijk de nota in één belastingjaar te betalen, anders wordt er tweemaal rekening gehouden met de € 250,- drempel!
Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.  

Let op!

Aan deze informatie over fiscale regelingen kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer altijd bij de belastingadviseur.