Train-de-trainer 4: In je kracht na geweld/of (seksueel) misbruik

Doorzie het mechanisme achter regie pakken en verliezen in het leven

 

Wil jij graag meer uit je (professionele) leven halen? Wil je jouw (ervarings) deskundigheid verder ontwikkelen? Wil je het mechanisme doorzien hoe je regie pakt en verliest in het leven? Wil je seksueel, fysiek en verbaal geweld helpen doorbreken en overstijgen? Wil je, ontdekken of je andere vrouwen die hier nog mee worstelen, helpen?

Deze train-de-trainer levert je minimaal het volgende op:

Je leert (anderen) hoe we aantrekken wat we NIET willen
Je leert (anderen) hoe je een magneet wordt voor wat je WEL wilt zijn/hebben/krijgen
Je leert (anderen) harmonie brengen in relaties
Je leert (anderen) hoe je omhoog klimt op de schaal van emoties
Je leert (anderen) hoe je jezelf op #1 zet, en dat je omgeving dit toejuicht
Je leert (anderen) regie pakken in het heden, door inzicht in het hoe & waarom van het verleden

We gaan 11 oktober van start.  Alle sessies vallen op een donderdag met een interval van 2 weken 11/10 + 25/10 + 8/11 + 22/11 + 6/12  de tijden 09:30 (inloop v.a. 09:15) – tot 13:00-13:30. Tussen de groep-sessies in worden individuele sessies gepland. De locatie is centraal gelegen, een prettige workshop ruimte in de OBA – Openbare Bibliotheek van Amsterdam, naast het centraal Station.De training duurt 2 maanden. Zo leg je een gezond en krachtig fundament om 2019 in te gaan. We werken samen in een groep van maximaal 10 vrouwen. Het is een intensieve training met een fysiek en digitaal werkboek. 

We hebben nog plek voor 6-8 deelneemsters! Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus wil jij je verleden volledig overstijgen en nog krachtiger in je (ervarings)deskundigheid staan om eventueel ook anderen te helpen, GRIJP DEZE KANS!

AANMELDEN DOE JE DOOR EEN MAIL TE STUREN NAAR CONTACT@DEIRDREBOUWMAN.NL OF ALS JE MEER INFORMATIE WILT MAG JE OOK BELLEN 06-14682724

Als je wilt lezen hoe eerdere deelneemsters terugkijken op de training klik dan HIER

Het doel van de training
De train-de-trainer is opgezet voor vrouwen (met kinderen) die geweld en/of misbruik hebben meegemaakt. In deze training krijg je tools in handen waarmee je bij jezelf, en eventueel vervolgens bij anderen, bewustzijn en zelfinzicht helpt vergroten. Voor de één blijft het bij zelfinzicht, en voor de ander kan het een opstap zijn naar het inzetten van eigen ervaring voor anderen. De training beoogd jou (opnieuw) een gezonde life-style en mindset te helpen ontwikkelen. Het positieve effect hiervan op eventuele kinderen, in het gezin, spreekt voor zich. Zo draagt de training indirect bij om intergenerationele overdracht te beperken en werken we preventief voor een volgende generatie.

Het programma beoogt dat je inzicht krijgt in de persoonlijke patronen en overtuigingen waarmee we onszelf (doorgaans) zwakker maken. Het project verschaft de tools waardoor je vertrouwen  (her)vindt om te beschikken over je eigen leven. Vanuit een innerlijke ontkenning (vaak onbewust) van eigen kracht, wordt verantwoordelijkheid gemakkelijker uit handen gegeven en wordt geleund op anderen. Dit schept een bepaalde mate van afhankelijkheid waardoor vrouwen eerder geneigd zijn om (seksueel) overschrijdende gedrag en geweld (in welke vorm dan ook) door de vingers zien. Wanneer een belangenverstrengeling uiteindelijk dusdanig complex wordt, komt men vaak in gewetensconflicten, waardoor men door de bomen het bos niet meer ziet.

Vaardigheden/tools die in het programma ontwikkeld worden zijn:

  • Begrijpen van emoties/emotionele weerbaarheid
  • Kwetsende (‘contrast’) situaties helpen omzetten naar inzicht in beperkende innerlijke overtuigingen
  • Beperkende innerlijke overtuigingen helpen omzetten naar groei intenties (bewust kiezen/scheppen/doen)
  • Bewust maken van gezonde life-style
  • Begeleiden in het (h)erkennen van grenzen en daar adequaat naar handelen
  • Begeleiden naar vertrouwen in- en actieve verbinding met intuïtie krijgen
  • Kennismaken met tools en organisaties om eigen ervaring constructief in te zetten

Doelgroep

Mede voor vrouwen die hulpverlening via vrouwenorganisaties hebben doorlopen bij (seksueel) misbruik/geweld, en toe zijn aan de volgende stap t.b.v. van (her)integratie zowel sociaal en in de maatschappij en die willen onderzoeken of zij eventueel ook anderen een stap verder willen helpen met hun eigen ervaring.

AANMELDEN DOE JE DOOR EEN MAIL TE STUREN NAAR CONTACT@DEIRDREBOUWMAN.NL OF ALS JE MEER INFORMATIE WILT MAG JE OOK BELLEN 06-14682724, na de telefonische intake hoor je direct of je kunt deelnemen.