Wat is jouw excuus om je ideeën te negeren? Nick Vujicic: No arms, no legs, no limits…

6 mei 2015 op het National Achievers Congress in de RAI – Nick Vujicic: No arms, no legs, no limits!

IMG_3156

De situatie
Bij mij gebeurde het bijna afgelopen 4 mei. Mijn vriend gaf aan dat er een interessante gastspreker bij RTL Late Night kwam: Chris Gardner – de man achter het verhaal in de film “Pursuit of Happiness” met Will Smith en zijn zoontje.

Mijn normale avondpatroon, op tijd naar bed, liet ik ervoor wijken en geboeid keek ik naar het verhaal van deze man. Nog interessanter vond ik zijn opmerking dat hij spreker was op Het National Achievers Congress 2015 in de RAI op 5/6 mei. Dat was interessant! Daar wilde ik wel naar toe!

Het mechanisme
Ik dacht dat het 2 losse dagen betrof (een opportune misvatting die goed uitkwam).
De goedkoopste kaartjes waren al uitverkocht (ratio: te duur, niet gaan!).
De 6e had ik twee klanten staan. Eentje die ik makkelijk kon verschuiven, de ander vond ik lastiger (ratio: kun je niet maken, belangrijk gesprek!).
Op 4 mei, vroeg in de middag kreeg ik een mailtje van desbetreffende cliënt, met het verzoek om juist die afspraak te laten vervallen! (synchroniciteit/toeval)

Mijn gevoel vs mijn ratio
Mijn ratio bleef actief zoeken naar een reden om geen kaartje voor het congres te kopen, maar mijn gevoel, zeker door het vervallen van mijn afspraak, werd sterker. Ik kocht toch een “golden ticket”.

Bij de RAI aangekomen raakte ik in gesprek met 2 andere deelnemers, die mij enthousiast vertelde over de geweldige 1e dag van het congres. Shit! Ik had dus een kaartje gekocht voor 2 dagen en ging alleen de laatste. Had ik dit op voorhand geweten, dan had zeker mijn ratio mij weerhouden.

Maar goed, ik was er nu eenmaal, dus het beste ervan maken. De eerste spreker sprak mij weinig aan – en daar was ie weer, dat stemmetje: “je hebt een waardevolle werkdag verspeelt, er veel geld aan uit gegeven – je bent de afgelopen 2 weken (mei vakantie) al te veel vrij geweest…”

Ik ken deze stem en koos ervoor haar te parkeren en mij vooral te richten op de volgende spreker en het gezelschap naast mij.

Het resultaat
Elk van de volgende 5 sprekers raakte een belangrijke snaar in mij!

Dr. Renee Moore: diversifiëren van mijn aanbod
Peng Joon: meer halen uit mijn website (verder in de toekomst)
Douglas Nelson: WOW – prachtige simpele uitleg over de 4 interactieve werelden waarin we leven en de metafoor voor de fruitboom die we zijn.
James Macneil: hoe je van je boek een visitekaartje maakt
En een waanzinnige afsluiting door niemand minder dan: Nick Vujicic – de Australiër zonder benen, zonder armen, zonder limits! Eén brok zuivere inspiratie. Beoordeel zelf door deze YOUTUBE film te bekijken. 

Ik verliet het congres vol met inspiratie & blijdschap en met een super mooie deal voor een 3 daagse workshop om mij in te wijden in alles wat een boek schrijven omhelst van planning, schrijven tot aan ‘funding’ en uitgeven.

Hoe zit het met jou?
Hoe vaak gebeurt het jou, dat je in ene een idee hebt en dat je het met je denken weg rationaliseert?

Dit is een automatisch mechanisme waardoor veel mensen langer blijven steken in een positie waar ze liever gisteren al uitgegroeid waren. Ik heb het hier over gezonde, levensvatbare, levens verrijkende ideeën. De ideeën zijn meestal goed, de belemmering die we ervaren zit in onze houding. Gevoed vanuit patronen, waarden en normen, de onbewuste navigatie achter het, wetenschappelijk aangetoonde, hoge percentage van 95% van onze (automatische) handelingen.

Ben jij ook benieuwd hoe je al in 1 sessie inzicht krijgt in dit innerlijke werkzame proces? Plan ‘m HIER in, ook voor meer informatie! Zij gingen jou voor en zijn er blij mee, lees meer.

Of heb je een idee maar mis je ‘iets’ om het nu daadwerkelijk te verwezenlijken? Volg dan mijn programma van 7 weken, met resultaat garantie. Lees hier meer over het Quaning-RGprogram. Weten wat het resultaat voor anderen is geweest? Lees meer.

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!