Durf een held te zijn! Oproep voor deelneemsters aan Krachtgroep Amsterdam: overstijg huiselijk geweld voorgoed

Wilco van Rooijen is één van de weinige beroepsavonturiers die Nederland rijk is en één van de weinig levende avonturiers met de 3 polen op zijn naam: de geografische Noord- en Zuidpool en de hoogste ‘pool’, de Mount Everest. Hij is de enige Nederlander die op eigen kracht en zonder extra zuurstof, de Seven Summits, de zeven hoogste toppen op elk continent heeft weten te schrijven. Inmiddels is hij een gewaardeerd en inspirerend spreker en trainer en auteur van vier boeken, waaronder de bestseller: ‘Overleven op de K2’. Zijn motto: dromen, durven, delen, DOEN!

Tijdens zijn toespraak op 10 november 2015 jl., op het Loopbaancongres 2015 van de NOLOC waaraan ik deelnam, ontroerde Wilco mij door de manier waarop hij een koppeling maakte naar essentiële Levenslessen, door zijn avonturen als bergbeklimmer en de onvoorspelbare krachten van de natuur. Zijn motto is “alleen loop je sneller, samen kom je verder”.

Hij heeft geleerd dat “de kracht van de mens naar boven komt, wanneer het mes op je keel wordt gezet”. Wanneer je seksueel misbruik en /of huiselijk geweld hebt ervaren voelt dat “mes op je keel” wel heel letterlijk! Meestal raken we verstrikt in de dreiging en ontbreekt de focus op de kwaliteiten die zich in ons ontpoppen om te overleven. Het zijn juist die kwaliteiten en de inzichten van “hoe het niet moet” waarmee wij ons tot waardevolle personen ontwikkelen – mits dat ook de richting is waarop we ons focussen.

Voor focus is visie nodig. En visie is heel lastig wanneer we in emoties verstrikt zitten. Daarvoor hebben we ‘elkaar’ nodig om elkaar te helpen herinneren wat nu eigenlijk de zin van ons leven is en hoe we daar vorm aan kunnen geven. Daar ligt mijn passie – mijn talent – ontwikkeld door de stormen die ik heb doorstaan. De inspiratie en wijsheid hiervoor zit ook in jou – zelfs al heb je geen flauw idee ‘hoe’…

Als ambassadeur van Stichting Zijweg leid ik samen met 2 andere ambassadeurs (ieder net zo betrokken en gedreven) de Krachtgroep Amsterdam. Wij gaan 18 november 2015 van start en heten graag vrouwen welkom die middels geleide gesprekken met andere lotgenoten SAMEN hun wereld een stukje beter willen maken door te DROMEN, DURVEN, DELEN en DOEN!

Wil je meedoen?

Stuur een e-mail naar krachtgroepamsterdam@gmail.com met wat je het liefst uit de krachtgroep zou willen halen voor jezelf, en misschien heb je iets wat je zelf hebt geleerd wat je graag zou willen delen. Dan word je in contact gebracht met de 3 ambassadeurs van jouw Krachtgroep.

We kunnen op deze website geen adressen en tijden e.d. plaatsen i.v.m. de veiligheid van de vrouwen. Maar de ambassadeurs, die jouw Krachtgroep begeleiden, zullen je dat rechtstreeks vertellen.

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!