Gezocht 10 deelneemsters: Train-de-trainer # MeToo, wat na de onthulling?

De #METOO hype staat momenteel groot in het nieuws. Deze actie zorgt voor miljoenen posts afkomstig uit meer dan 85 landen. Reacties zijn zowel positief als negatief. De actualiteit van dit thema vraagt terecht luid om aandacht. Waar onthulling een belangrijke eerste stap is, is het essentieel dat dit met adequaat vervolg wordt opgepakt. Door in gesprek te gaan, kan een juiste aanpak en doorverwijzing veel persoonlijk leed en maatschappelijke kosten voorkomen. Daarom biedt de Gemeente Amsterdam in samenwerking met De Levensloopstylist, Deirdre Bouwman een programma aan.

Gezocht: 10 vrouwen die hun (ervarings)kennis willen inzetten om andere vrouwen een stap verder, ‘voorbij de onthulling’ te brengen!

Kijk snel of jij in aanmerking komt! Deelname is gratis voor 10 vrouwen Het groepsprogramma is opgezet voor vrouwen die verbonden zijn aan (vrouwen)organisaties. Heb je wellicht zelf met seksueel geweld van doen gehad? Dit programma is dan bij uitstek voor jou van waarde, qua persoonlijke empowerment én om deze vervolgens door te geven aan vrouwen binnen het netwerk van jouw organisatie. Deze contacten zijn vaak  laagdrempelig en kunnen daarom van belangrijke waarde zijn voor vrouwen die hiermee (nog vers) van doen hebben, en vaak lastig te bereiken zijn. Vanwege de intensiteit en persoonlijke begeleiding is er ruimte voor maximaal 10 deelneemsters.

Wat houdt het programma in? Het programma bestaat uit 5 groep-sessies van een dagdeel ieder. Middels de 5 groep-sessies en tussentijdse evaluaties, met een schriftelijk en digitaal werkboek met dag-oefeningen en verschillende opdrachten, doorloop je samen met nog 9 andere vrouwen een groeiproces van zelfkennis door. De thema’s die aan bod komen en de inzichten welke deze brengen worden tastbaar gemaakt in de dagelijkse praktijk. Wanneer je de tools  doorleeft vormen ze een waardevolle basis waarmee jij lotgenoten en/of anderen vrouwen binnen jouw netwerk, kan ondersteunen in het verder ontwikkelen van autonomie en zelfredzaamheid.

Wat is het doel van het programma? Het doel van het programma is om constructief met vrouwen in gesprek te gaan over de gevolgen van seksueel geweld in hun leven. Seksueel geweld werkt vaak (onbewust) door in keuzes die zij in hun verdere leven maken waarbij o.a. wantrouwen en loyaliteitsconflicten kunnen zorgen voor complexe toekomstige situaties in werk en privé. De thema’s die aan bod komen en de inzichten welke deze brengen worden tastbaar gemaakt in de dagelijkse praktijk. Door de tools zelf te ervaren, vormen dezen een waardevolle basis waarmee de deelneemsters lotgenoten en/of anderen vrouwen binnen hun netwerk, kunnen ondersteunen in het verder ontwikkelen van autonomie en zelfredzaamheid.

Doorgeven Ken je iemand die aangesloten is bij een (vrouwen)organisatie die zich voor haar medemens inzet en voor wie deze training interessant kan zijn, stuur deze link dan door!

Waar? Voor een goede bereikbaarheid is gekozen om de groepsessies te houden in de Centrale Bibliotheek van Amsterdam (OBA)

Wanneer? Het streven is om nog dit jaar de 10 deelneemsters te selecteren om vervolgens in januari 2018 van start te gaan.

Testimonials Wil je lezen hoe eerdere deelneemsters een soortgelijk programma hebben ervaren (Doorbreken en overstijgen van huiselijk geweld) volg dan deze link

Persoonlijke vragen Heb je een vraag over het programma, deelname of anderszins, voel je vrij mij te bellen: 06-14682724

Aanmelden Om je aan te melden stuur je een korte mail met je naam en telefoonnummer naar: contact@deirdrebouwman.nl o.v.v. # MeToo, er wordt dan binnen 24 uur contact met je opgenomen.

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!