Gezocht: een nare ervaring waar je achteraf dankbaar voor bent geweest…

GEZOCHT: Heb jij een vet nare situatie meegemaakt, en hierdoor in de loop der tijd (of vlak erna) een belangrijke persoonlijke les geleerd, wat uiteindelijk die situatie dubbel en dwars de moeite waard heeft gemaakt?

Ik ben opzoek naar mensen die het ‘levens-lesmateriaal’ hebben ontdekt in een ervaring. Waarom? Ik ben een boek aan het schrijven, waarin het mechanisme achter deze ervaringen, met bijbehorende ‘lessen’, wordt prijsgegeven. En, met jou ervaring (zo je wilt anoniem) wordt dit een waardevol boek, voor iedereen die een duwtje in de rug nodig heeft, om de positieve keerzijde van een lastige situatie snel te helpen ontdekken.

BELONING: What’s in it for you? Zodra het E-book klaar is krijg jij een versie! Een gratis coaching-sessie van 30 minuten, wanneer je die het hardst nodig hebt. En, als je het leuk vindt, dan vermeld ik jou, met naam, in het boek. En last but not least: grote waardering van mij en andere lezers die hiermee worden verder geholpen.

Wil je meewerken aan mijn boek en van grote inspiratie zijn voor anderen? Stuur mij dan een mail met jouw persoonlijke ervaring en de daaruit geleerde levensles. Vermeld erbij of ik je verhaal mag gebruiken met je (volledige) naam, of anoniem.

1 gedachte over “Gezocht: een nare ervaring waar je achteraf dankbaar voor bent geweest…”

 1. Ik zou bijna zeggen dat ik niet weet waar ik moet beginnen.
  In ieder geval wat bij mij heel erg naar boven kwam zodra ik dit las, was mijn ervaring tijdens het reizen in Indonesie.
  Als blonde westerse vrouw was ik sowieso een attractie.
  Na al ene paar weken gereisd te hebben, kwam ik aan op een Gili eiland, waar ik zou ontspannen en relaxen. Op het strand was er een accommodatie eigenaar welke me ”lokte” naar zijn accommodatie, omdat het erg goedkoop was vooral op zo een eiland. Als Backpacker kies je nou eenmaal de goedkopere plekken uit.
  Ondanks dat mijn intuïtie me probeerde te waarschuwen, dacht ik: ach het zal wel mee vallen, het komt wel goed.
  De eerste nacht was ook geen probleem. De volgende dag vertelde de accommodatie eigenaar dat hij een cursus voor massage deed en dus referenties moest hebben om zijn diploma te krijgen. Dus daarom bood hij een gratis massage aan. Hiermee stemde ik in. Hij zat verdacht dichtbij mijn geslachtsdeel en bij mijn liezen, wat erg onprettig was en waardoor ik niet echt kon relaxen. Uiteindelijk ha dik er ook wat van gezegd, waardoor hij heel verbaasd was, want de meeste vrouwen vonden dat juist prettig.
  Gelukkig hield hij toen wel op.
  Ik praat redelijk open over seks, dus later die dag/begin van de avond had hij een gesprek over hoe de vrouwen bij hem waren. Hier had ik hem al meerdere keren duidelijk laten weten dat ik niets met hem wilde.
  Uiteindelijk besloot ik naar een disco te gaan aan de andere kant van het eiland. Op mijn weg daar naartoe, begon hij me te achtervolgen. Geld te bieden voor een nacht. Ik als ”arme backpacker” die zou dat dan wel doen. Zonder te reageren liep ik door, en begon hij al te roepen: Als ik zie dat je met iemand anders mee gaat, ga ik je achtervolgen en bespieden.
  Ik ben de disco aan de ene kant binnen gelopen en aan de andere kant naar buiten. Ik heb nog nooit van mijn leven zo hard gerend, terug naar de kamer om mijn tas in te pakken. Dit was echt een stuk overlevingsinstinct. Soms hoor je mensen zeggen, je weet pas waartoe je in staat bent, as je het zelf mee maakt. Voor mij was dit zo een moment. De hoeveelheid adrenaline die door me heen ging was enorm. Binnen de kortste keren had ik mijn tas ingepakt. Ik draaide de deur op slot en zag dat hij zijn mobiel had laten liggen.
  Mijn nummer stond er in omdat hij me zou helpen voor verlening van mijn visum. Ik brak het mobieltje in tweeën en daarna kwam de simkaart tevoorschijn. Deze brak ik ook in tweeën. De sleutel en het simkaartje heb ik in de zee gegooid. Ik was naar een andere accommodatie gegaan dicht bij de haven. Het eiland was zo klein dat er geen vervoer was, behalve voetpaden. Dus ik wilde er zo snel mogelijk weg en nam de eerste boot in de ochtend weg van het eilandje.

  Ik ben nog nooit van mijn leven zo veel adrenaline gehad, waardoor ik zelf heel blij ben dat ik dit heb mee gemaakt, is dat ik weet dat ik tot veel meer in staat ben dan dat ik in eerste instantie altijd dacht.

  Daarbij wat voor mij een nog grotere eye-opener was, is vooral gericht op mijn intuïtie. Vanaf het begin had ik er al een voorgevoel bij, welke ik probeerde weg te drukken of om te praten. Dankzij deze situatie heb ik (op de harde manier) geleerd dat ik op mijn intuïtie moet vertrouwen.
  Luister naar je eigen lichaam en ”alarmbelletjes”.

  Ik heb nog veel meer dingen mee gemaakt tijdens het reizen of tijdens een relatie met een Egyptenaar, waarbij ik in Egypte woonde. En met alle ervaringen heb ik er wel weer iets van geleerd. Toch blijft mijn grootste les, dat ik op mijn intuïtie moet vertrouwen.

  Ik weet niet of je iets aan dit verhaal zal hebben, maar van mij mag je hem in ieder geval absoluut gebruiken voor je boek. En ook mag mijn volledige naam vermeld worden indien je er gebruik van wilt maken.

  Uiteraard als je nog vragen hebt, kan je ook contact met me op nemen.

  Groetjes,

  Suzanne de Waard

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!