Orange the World – wat geef jij?

De komende 2 weken is het Orange the World. Een wereldwijde actie om aandacht te geven aan het thema geweld en misbruik – o.a. middels monumenten en grote gebouwen die in oranje licht geplaatst worden. Emoties en eigenschappen die met Oranje worden geassocieerd zijn energie, vitaliteit, seksuele kracht, blijdschap, creativiteit, motivatie, optimisme en een algeheel gevoel van welzijn… WOW, als al deze eigenschappen het thema van geweld en misbruik mogen beïnvloeden in wat voor wereld zouden we dan leven???
 

Ik geef 5 uitgebreide persoonlijke sessies CADEAU!

Een veel voorkomend gevolg van misbruik en/of geweld is jezelf verliezen, daarom stel ik in de sessie centraal: Eenheid hervinden zodat ‘Orange’ weer in je leven kan terugkomen. Ben jij ook begaan met het Orange the World thema? Deel dan deze post én lees mijn grootste tip aan hen die een geliefde hebben waarbij misbruik en/of geweld (heeft ge-) speelt(d). [lees waar ik ‘zij’ gebruik uiteraard ook ‘hij’]: Misbruik en geweld is een zeer persoonlijke ervaring, tussen pleger en slachtoffer. Echter, daaromheen bevindt zich een enorm complex bolwerk aan ‘anderen’ (zoals jij). Broers en zussen met verdriet, vaders en moeders met boosheid, oom en tantes met schaamte, buren met een oordeel, vrienden met wrok, partners met agressie. De combinatie van ‘anderen’ en bijbehorende emoties deel ik hier als voorbeeld, uiteraard verschilt dit per situatie.
 
Hoe goed bedoelt het oordeel/gedrag/mening van ‘anderen’ ook is… het verwerkingsproces van geleden misbruik en/of geweld is een uiterst persoonlijke kwestie. Om hiervan te helen en om te ontdekken wat het slachtoffer er verder nog mee kan t.a.v. eigen groei, is zij het meest gebaad bij steun. Steun vanuit een ‘open-mind’ die háár centraal stelt: háár gevoelens, háár wensen, háár verwerking, háár groei… Wanneer ‘anderen’ zichzelf (de eigen gevoelens) op de achtergrond plaatsen, en haar VOL en AANWEZIG aandacht geven, kan zij pas echt aan effectieve verwerking beginnen. Veel ‘anderen’ leggen (onbewust) de eigen emoties, welke door het misbruik en geweld zijn opgeroepen, centraal. Toch is het van immens belang, om als ‘ander’, het slachtoffer nummer 1 in dit proces te laten zijn én blijven. Geweld en misbruik gaat meestal om macht. Macht die het slachtoffer heeft verloren. Help haar dit weer terugkrijgen door haar centraal te stellen en haar innerlijke wijsheid te volgen, die vrij kan komen wanneer jij als ‘ander’ hier de onvoorwaardelijke ruimte voor geeft.
 
Ik baseer mijn schrijven op eigen ervaring, dat van cliënten en op basis van een artikel door Sanne Eva Dijkstra in de laatste Happinez : Dit is de invloed van je familie op je gezondheid https://www.happinez.nl/liefde-relaties/dit-is-de-invloed-van-je-familie-op-je-gezondheid/ waarbij zij het zeer recent gepubliceerde wetenschappelijke onderzoek, uit de Journal of Family Psychology, aanhaalt over het effect van familiebanden versus partner relaties op de gezondheid. https://www.apa.org/pubs/journals/releases/fam-fam0000600.pdf.

Ik geef mezelf op voor een GRATIS uitgebreide sessie t.b.v. Eenheid (her)vinden. Bellen mag ook: 06-14682724, laat een berichtje achter en dan bel ik z.s.m. terug voor het inplannen van de sessie! Doorgeven mag ook, ken jij iemand voor wie deze sessie op een juist moment verschijnt, stuur ‘m dan door!

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!