Overstijg voorgoed huiselijk geweld en leer anderen hierin begeleiden – nog 3 GRATIS deelname plekken: start 14 sept.

Heb je met huiselijk geweld te maken (gehad) en wil je deze ervaring voorgoed overstijgen en hierin ook andere vrouwen leren begeleiden?

Mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, voor inwoonsters van Amsterdam, begint op 14 september a.s. het Programma: Opstaan voor vrijheid, groei en levensplezier! Overstijg voorgoed huiselijk geweld.
Dit is een programma/training van 3 maanden waarin je door mij wordt begeleid om samen met een groep van 5 tot 10 gemotiveerde vrouwen huiselijk geweld voorgoed te overstijgen:

•    Voor jezelf

•    Voor andere vrouwen

•    Voor de volgende generatie

Het is een groepstraining met tussentijdse individuele persoonlijke begeleiding.

Heb je al (eerste) praktische stappen gezet op weg naar vrijheid en autonomie, maar blokkeren momenten van terugkerende pijn, angst, boosheid en verdriet de échte opwaartse spiraal? Ware vrijheid is een ‘inside job’ – innerlijke klus.

Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder is een spreekwoordelijk gezegde wat tevens ook de kracht van dit programma is. Door de vergelijkbare achtergrond en het gemeenschappelijke doel van de deelneemsters wordt wilskracht en vertrouwen exponentieel versterkt. Valkuilen delen, pijnlijke realisaties doorvoelen, bevrijdende humor toelaten en diepgaand begrip ervaren, zijn de basis waarop het fundament wordt gelegd waarmee je jouw eigen leven duurzaam transformeert en je het leven van anderen kunt helpen transformeren.

 • In het programma: Het Leven dat je Wilt, leer je in 3 maanden tijd om huiselijk geweld voorgoed te overstijgen. Middels voorbeelden, training, oefeningen, persoonlijke begeleiding in pivotten*, en een werkboek met dagelijkse opdrachten krijg je het onder de knie om een gezond, vreugdevol en veilig leven te scheppen: zowel privé als in werk, zowel voor jezelf als voor anderen.
 • Je krijgt inzicht in de denk- en voel patronen waarmee mensen gevangen blijven in een leven vanuit reactie en afhankelijkheid versus vrijheid en autonomie.

Je leert de signalen van emoties begrijpen en deze gebruiken om gezonde & effectieve communicatie en richting te kiezen. Hierdoor ontstaat weer de ruimte voor helderheid, om te ervaren waar je blij van wordt, energie van krijgt en waar je echte vrijheid mee schept.

Tijdens de 7 groep-sessies (om de 2 weken in ochtenden van 4 uur) komen essentiële thema’s aan bod. Door middel van oefeningen, voorbeelden en opdrachten leer je (h)erkennen, voelen en bewust kiezen.

Tussen de 7 groeps-sessies in krijgt iedere deelneemster persoonlijke begeleiding in pivotten. *Dit is een doortastende methodiek waarmee je (on)bewust saboterende gedachtenpatronen, welke met jou en je leven aan de haal gaan, leert gebruiken om grip op jezelf te krijgen. Je leert de hele bevrijdende ‘waarheid’ zien, waardoor je de verbinding gaat voelen met het krachtige en waardevolle mens dat je bent! Een vanzelfsprekend effect is dat je herkent en ziet waar jouw knopjes zitten om regie te pakken en houden, waar nodig.

Tijdens dit programma/deze training van 3 maanden bouw je een schat aan ervaring en kennis op over je eigen psyche, leer je breder kijken ten opzichte van anderen en wordt het effect duidelijk van ons (wel)zijn op onze kinderen. Kortom, een stevig fundament waarmee je eigen leven van binnenuit een diepgaande transformatie ondergaat, wat je direct zult merken aan je omgeving. Het geleerde is na de drie maanden zo eigen dat je het kunt inzetten voor ‘lotgenoten’ en een wezenlijk verschil kunt maken voor jezelf en anderen.

———–

“Eerst geloven, dan zien” – de kracht van de groep

Voorafgaand elke belangrijke menselijke prestatie (zowel persoonlijk-, in sport, als in de politiek) is er een rotsvast geloof in het succes ervan. De wil om iets te bereiken, vertrouwen in het kunnen en daardoor het doorzetten bij ogenschijnlijke tegenslag. Dat is de kracht van deze groepssamenwerking en begeleiding.

Want inmiddels weet je: “Als je doet wat je deed, zal je krijgen wat je kreeg”

In reactie leven versus zelf scheppen

Resumerend: Wil je baas zijn over een gezonde relatie (met jezelf en anderen), een voedend & inspirerend sociaal netwerk hebben en deelnemen aan de samenleving door zingevend werk te verrichten? Wil je graag anderen ondersteunen in de processen die jij zelf al succesvol hebt doorlopen?

Schrijf je dan snel in voor dit unieke 3 maanden groepsprogramma. We gaan 14 september van start! Er is nog plek voor 7 vrouwen. Op woensdagvond 31 augustus organiseer ik een bijeenkomst om uitleg te geven over wat je kunt verwachten en wat er van jou wordt verwacht om samen een versterkende en gemotiveerde groep vrouwen te vormen, zodat iedere deelneemster kan genieten van optimaal resultaat.

Vóór het begin van 2017 heb je de innerlijke transformatie verwezenlijkt om huiselijk geweld voorgoed te overstijgen, in je eigen leven en kun je ook andere vrouwen hierin begeleiden. Daarnaast draag je direct en indirect bij om dit intergenerationele patroon te verhelpen.

7 gedachten over “Overstijg voorgoed huiselijk geweld en leer anderen hierin begeleiden – nog 3 GRATIS deelname plekken: start 14 sept.”

 1. Hai Deirdre,

  Ik wil mij graag opgeven. Hopelijk is er nog een plekje vrij voor mij.

  Het past precies bij mijn verleden en wat ik te geven heb aan anderen.

  Beantwoorden
  • Hai Marjon! Dat is heel mooi! Ik heb besloten om zeer binnenkort een informatie bijeenkomst te geven om alle geïnteresseerden uit te leggen wat ze kunnen verwachten en wat er verwacht wordt 😉 Zo kunnen we een mooie groep vrouwen bijeenbrengen en de dynamiek van de groep optimaliseren. Stuur mij je email en dan hou ik je op de hoogte!
   Warme groet,
   Deirdre

   Beantwoorden
 2. Hoi Deirdre, ik krijg net via fb dit toegestuurd door mijn vriendin. Ik heb dan natuurlijk de info avond gimist, maar ik zou deze training heelgoed kunnen gebruiken. Het lijkt heeeeelerg op mijn eigen verhaal. Hoop dat ik nog in kan stromen. Groetjes.

  Beantwoorden
 3. Wat een goed initiatief, het komt gedegen op me over. Iig beter dan wat Veilig Thuis te bieden heeft, namelijk helemaal niets.Ik wou dat ik kon komen, maar ik heb nogal wat handicaps. Zelf heb ik een groep met 640 leden op facebook voor de slachtoffers van narcistische mishandeling, een ernstig fenomeen dat dikwijls onderschat wordt. Binnenkort komt er ook een openbaar forum: Narcistische Mishandeling – Openbare Groep. We hopen op meer bekendheid van het probleem en een maatschappelijke discussie. Vanaf oktober ben je welkom om bij ons te komen kijken. We hebben veel kennis en info en ik ben zelf therapeut en slachtoffer.Ik zal je uitnodiging delen op alle besloten groepen die met narcisme/huiselijk geweld te maken hebben. Dat zijn zo’n 2000 mensen.Fijn dat je je zo onbaatzuchtig beschikbaar stelt. Ik wil er ook geen geld voor vragen. Succes en namens al mijn leden bedankt.

  Beantwoorden
 4. Hoi Deirdre is er ook een mogelijkheid voor mij om mee te doen? Ik heb 21 jaar in Amsterdam gewoond ook huiselijk geweld meegemaakt. Alleen nu woon ik in Zandvoort. Ik hoor het graag van u. Wellicht kunt u mij opweg helpen met iets anders als het om mijn woonplaats gaat. Ik hoor graag van vriendelijke groet. Cathy

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!