Het Lied van de Zee – voor kinderen én ouders

Zaterdag 7 februari ben ik met mijn dochtertje, van 5, naar de film in het mooie EYE (Amsterdam-Noord) geweest. We twijfelden tussen Wiplala en Het Lied van de Zee. Het werd Het lied van de Zee. Voor ons beide is het een beleving die ons nog lang zal bijblijven. Als rode draad krijgen we het belang van gevoelens te zien, om te voorkomen dat we in steen veranderen. De 3D bril van Ben laat een dimensie zien waardoor deze film geladen is met prachtige diepgaande spirituele inzichten en levenslessen. Zoals een goed sprookje betaamd. Ook zondag bleef de film onderwerp van gesprek met mijn dochtertje. Haar vragen over de film hielpen mij om op speelse manier de diepgang van het leven en de dood toe te lichten.

Review: Wonderlijke, Oscargenomineerde animatievertelling over een vuurtorenwachter die met zijn gezin aan de Ierse westkust woont. Dochter Saoirse voelt zich het lekkerst in zee, tussen de zeehonden – zij is een selkie, een sirene die de vloek van de Uilenheks kan opheffen. Van de makers van het eveneens Oscargenomineerde Brendan and the Secret of Kells. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar, met Nederlandse stemmen.

Ben en Saoirse wonen bij hun vader in de vuurtoren op een klein eilandje. Om hen te beschermen voor de gevaren van de zee neemt hun grootmoeder hen mee naar de stad. Daar ontdekt Ben dat zijn zusje eigenlijk een selkie is. Selkies kunnen zowel de gedaante van een zeehond als een mens aannemen, en beschikken over bovennatuurlijke krachten.Zo kunnen ze bijvoorbeeld de vloek van de Uilenheks opheffen.

Tijdens een wonderlijke reis trotseren Saoirse en haar broer Ben allerlei gevaren en nemen het op tegen de heks…. Gelukkig heeft Ben een 3D-bril!

Het lied van de zee is geselecteerd voor de Oscarnominaties in de categorie Beste Animatiefilm; de Oscars worden op zondag 22 februari uitgereikt.

Bekijk hier de trailer.

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!