Bent u voorbereid op de arbeidsmarkt van de toekomst?

De arbeidsmarkt is aan het veranderen. De inhoud van het werk verandert, maar ook de vormgeving van arbeidsrelaties verandert. Mensen veranderen regelmatig van baan en ondernemers vragen maximale flexibiliteit bij inzet van arbeid. Het aantal zzp’ers neemt drastisch toe ten koste van het aantal vaste functies binnen een bedrijf. Het vraagt van zowel werkgevers als werknemers een andere houding.  Bent u voorbereid op de nieuwe arbeidsmarkt?

De mening van ons panel.

Ik zou bovenstaande stelling anders formuleren: Het aantal vaste functies neemt af ten bate van een groeiende groep ZZp’ers. Zij zijn de pioniers die het voorbeeld geven hoe we met z’n allen kunnen toewerken naar ‘doen waar je goed in bent en waar je gelukkig van wordt’. Het is mijn vak als levensloopstylist om anderen hierin te begeleiden. Welke talenten heb je in aanleg? Wat kun daarmee doen? Hoe blijf je trouw aan de levensintentie die bij jou hoort? Welke is dat? Meer dan ooit ziet de Wetenschap en het Bedrijfsleven dat “verbinding” het sleutel woord is van waaruit alles ontstaat. “Connecting the dots” – zoals Steven Jobs (red.) het noemt, geeft ons het  inzicht dat naast de keuzes welke wij maken er nog een andere drijvende stroom actief is.

Bron: Ondernemersbelang, 17 februari 2014.

2 gedachten over “Bent u voorbereid op de arbeidsmarkt van de toekomst?”

    • Hi! Fijn dat je er wat aan hebt! Het is al flink wat jaar geleden geschreven (2014), echter blijft wel actueel! Wat ik zelf wel merk is dat er bij mijn persoonlijke expertise momenteel organisaties zijn die zich voor mijn zelfde missie hard maken. Ik ben nu de samenwerking aangegaan en dan merk je dat je veel meer impact kunt maken dan in je uppie als ZZP’er. Ik denk dat een combi heel mooi werkt, deels mijn eigen projecten en die onderbrengen bij gelijkgestemde organisaties en verbinding met gevestigde organisaties die meer slagkracht hebben. Mocht je er nog verder over willen sparren, dan ben je van harte welkom. In de vorm van een kennismaking bied ik dit geheel vrijblijvend aan. Succes!

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!