De Wet van Aantrekking: geldt die ook in crisistijd?

Is dat iets wat met dat zweverige gedoe van ‘The Secret’ te maken heeft? Ja, de schrijvers baseren hun theorie op deze wet.. Maar dit betekent niet dat het een ‘bestelapparaat’ voor roem en rijkdom is. De Wet van Aantrekking is simpelweg een natuurwet die altijd actief is, niets zweverigs dus. Het is een feit dat je aantrekt waar je veel over na denkt. Er is geen oordeel wat betreft de vraag of een bepaalde gedachte “goed” of “slecht” is dan wel of de betreffende omstandigheid “verdiend” of “onverdiend” is. De Wet van Aantrekking is neutraal. Het oordeelt niet en straft of beloond niet. Het dient gewoon om bij elkaar te brengen, zoals energie.

We ervaren de Wet van Aantrekking allemaal. Het is namelijk ook het mechanisme achter ‘beginnersgeluk’. Tijdens het spelen van een volkomen nieuw spel, ligt onze focus op winnen. Door onze onwetendheid zijn we nog vrij van zelfsabotage, welke door bijvoorbeeld belemmerende overtuigingen ontstaat. Dit is ook het soort onwetendheid waaraan het Oudhollands gezegde “Het geluk is met de dommen” refereert. 

Hoe verander je dan een negatieve overtuiging die schuil gaat achter een doel dat je wilt bereiken? Dit doe je door je bewust te worden van persoonlijk thema’s die verbonden zitten aan die overtuiging, en daar de angel uit halen.

Ervaar jij als ondernemer dat de winst van je inzet achterblijft? Kamp je regelmatig met stress waardoor je weinig geniet? Laura Elsman, camerajournalist, volgde 1 coachingsessie bij De Levensloopstylist:
Het is net of Deirdre op mijn focus-en-reset-knop heeft gedrukt. Dit heeft mij extra blijdschap, meer energie en een zeer opgeruimd gevoel opgeleverd. Hierdoor functioneer ik beter, zit ik lekkerder in mijn vel en ervaar ik meer zakelijk succes.” 
Voor meer informatie, bezoek www.levensloopstylist.nl of bel met 06-14682724

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!