Ervaringsdeskundigheid onmisbaar voor sociaal werk

Wat is ervaringsdeskundigheid?

Persbericht van MOVISIE 25 januari 2016 – Ervaringsdeskundigheid betekent wat anders dan alleen een zelfde ervaring hebben als een ander. Het geeft aan dat iemand niet alleen geleerd heeft van zijn ervaringen, maar ook geleerd heeft deze te gebruiken als bron van kennis om anderen mee verder te helpen. Ervaringsdeskundigheid kan vanuit verschillende perspectieven een meerwaarde hebben.

‘De inzet van ervaringsdeskundigen binnen zorg en welzijn verdient meer erkenning als zinvolle aanvulling op professionele hulpverlening’, stelt Yvonne van Mierlo, Raad van bestuur van Movisie en jurylid van de vierde Participatieprijs. Dit jaar is het thema van de Participatieprijs ‘deskundig door ervaring’. Een brede groep partners ondersteunt de prijs.

De vierde Participatieprijs
De Movisie Participatieprijs bekroont jaarlijks een project dat de participatie bevordert van groepen die extra aandacht verdienen. Dit jaar is het thema ‘deskundig door ervaring’, opdat dit een meer vanzelfsprekend begrip in onze sector wordt. Ervaringsdeskundigheid kan meerwaarde hebben binnen elk terrein van zorg en welzijn. Denk bijvoorbeeld aan de jeugdzorg, verslavingszorg, GGZ of bij revalidatie. Door middel van deze prijs wordt een podium geboden aan innovatieve projecten die ervaringsdeskundigheid inzetten. Het is tijd om als succesvol project gezien te worden en een bron van inspiratie te zijn voor anderen! Meld uw project aan op www.movisie.nl/participatieprijs.

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!