RTL Nieuws – 14 nov. 19:30 uur: Week tegen Kindermishandeling – Rapport Taskforce

De Week Tegen Kindermishandeling 14 – 21 november 2016

Het RTL nieuws van 14 november om 19:30 wijdde er een heel item aan! Burgemeester Eberhard van der Laan overhandigde het Taskforce rapport. Een van de adviezen luidde om alle a.s. ouders een (verplichte) opvoedcursus te laten volgen. 

Ik werd rond 12 uur gebeld die maandag, of ik met mijn ervaring iets wilde vertellen en mijn visie op dergelijke cursus in de uitzending van het 19:30 nieuws. Om 13:00 uur stond Britta Sanders, verslaggeefster RTL Nieuws samen met een cameraman bij mij op de stoep. Ze kwamen net bij het EYE vandaan (naast mijn huis) waar de conclusies van het Taskforce rapport zojuist bekend werden gemaakt.

Er is ongeveer 1 uur en 15 minuten aan opname materiaal gemaakt, voor slechts 1,5 minuut uitzending. Ze hebben gebruikt wat voor hen van belang was: mijn verhaal (een stukje) en wat ik van de opvoedcursus vond. Tijd/ruimte te kort om over mijn werk, waar ik nu sta en wat ik hier zelf mee doe, uit te zenden.

Hoe dan ook ben ik dankbaar dat ik ben benaderd en STEM heb gekregen. Ik hoop dat de cursus snel beschikbaar komt en dat het draagvlak breed wordt verspreid onder alle aanstaande ouders. Want of je nu een verleden van misbruik hebt gehad of niet, opvoeding is een hele klus waarin we onszelf hoe dan ook tegenkomen. En een goede voorbereiding is het halve werk!

2 gedachten over “RTL Nieuws – 14 nov. 19:30 uur: Week tegen Kindermishandeling – Rapport Taskforce”

  1. Klopt wat je zegt. Je kunt het niet opleggen, want dan heeft het geen nut. De ouder(s)moet er de noodzaak van inzien.
    Geweldig dat jij nu meer dan een stem krijgt. Je hebt nu ook een gezicht bij je verhaal.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!