Telegraaf – Vrouw, 4 maart 2016: VERKRACHT, 24 vrouwen (waaronder ikzelf) over seksueel geweld

verkracht

Je moet het maar durven
VERKRACHT
24 vrouwen over seksueel geweld

“Het is een bedroevend actueel onderwerp: verkrachting. Per week doen 24 vrouwen in Nederland aangifte. Slechts een fractie van het werkelijke aantal, want de meeste slachtoffers zwijgen. Wij spraken 24 moedige vrouwen die het taboe willen doorbreken.” Schrijft Tanja Spaander voor het blad VROUW van de Telegraaf – uitgave week 10, 4 maart 2016.

Ongeveer een maand geleden nam Tanja contact met mij op. Via Facebook en een stagiaire journalist (die mij afgelopen zomer interviewde voor een artikel over ‘Geluk’ in de Telegraaf) wist zij dat ik ervaring heb met het thema verkrachting.

Ergens ervaring mee hebben en ermee werken is 1, maar voor heel Nederland in een artikel verschijnen waarin de details van mijn verleden zouden worden blootgegeven, was toch even een ander verhaal. En toch geloof ik hier in. De meer je verkrachting uit de taboesfeer haalt, de minder vat ‘het’ op je heeft. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat mijn verleden mij nu meer goeds oplevert dan kwaad. En in die ieniemienie donkere hoekjes van mijn geest, waar er restjes van schaamte en boosheid huist, mocht nu ook licht op geschenen worden. Het effect is echt wonderlijk. In eerste instantie toen ik het blad uit de brievenbus haalde en naar het artikel keek, wilde ik het ’t liefst weggooien. Ook wilde ik er niet met mijn vriend over praten die avond. Maar dit weekend is er iets gebeurd van binnen. Of dit komt doordat ik er met anderen over heb geschreven…? Ik voel mij vandaag maandag 8 maart – echt lichter, opgeluchter en frisser.

Ik denk dat het ligt aan de (misplaatste) schaamte die er voor mij onbewust toch nog op zat. De reacties van anderen waren liefdevol en het meest belangrijke van alles: Ik vind mezelf lief! Het (h)erkennen van deze emotie vanuit deze nieuwe invalshoek heeft ‘m doen wegsmelten! Het toeval wilde dat ik dit weekend ook met EFT-Tapping aan de slag ben gegaan met mezelf en hier een mooie meditatie op heb gedaan. 

Ik zal hier in een volgend blog meer over vertellen!

Lees het hele artikel door te klikken op onderstaand plaatje. Mijn eigen stukje staat op pagina 5 en is blauw gearceerd.

Verkrachting_Vrouw_Telegraaf

 

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!