Wel vrij, maar nog vast – artikel in Hét Ondernemersbelang

HÉT ONDERNEMERSBELANG // EDITIE 01 • 2017

Ik mocht een stukje schrijven voor Hét Ondernemersbelang van de eerste editie van 2017:

WEL VRIJ, MAAR NOG VAST…

Huiselijk geweld kent vele vormen (fysiek, mentaal, manipulatie…) en zit in vele lagen van onze bevolking. Gelukkig is hier steeds meer aandacht voor en doen stichtingen, individuen en onze Gemeenten hun best om het taboe te doorbreken. Scheiden lijkt vaak een oplossing. Eenmaal na dit pijnlijke en moeizame proces, wordt er al snel verwacht (door anderen, maar ook door onszelf) dat we ‘de boel’ weer vlot op dit rit moeten hebben.

We gaan er dan vaak aan voorbij dat er ‘iets’ in onszelf huist, dat deze situatie mede mogelijk heeft gemaakt. Dat ‘iets’ is voor de meesten een onbegrijpelijk raadsel, terwijl we tevens ook voelen dat een innerlijk stemmetje graag (eerder) serieus gehoord had willen worden. Ik noem dat onze innerlijke GPS. Al in één gesprek is het mogelijk te begrijpen hoe je een onvoorwaardelijke verbinding met deze innerlijke wijsheid kunt ervaren. Waardoor, wanneer je de vrijheid hebt, je deze ook daadwerkelijk kunt gaan beleven.

 

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!