Zijn de wijzigingen in het ontslagrecht een verbetering?

HÉT ONDERNEMERSBELANG // EDITIE 02 • 2015 Met de nieuwe ontslagregels per 1 juli 2015 wil het kabinet het ontslagrecht eenvoudiger, sneller, eerlijker en minder kostbaar maken voor werkgevers. Ook de transitievergoeding die de werkgever moet betalen wordt verder versoberd. Zijn al deze nieuwe wijzigingen ook werkelijke verbeteringen? De mening van ons panel.

De Levensloopstylist, Deirdre Bouwman: “Het maakt een organisatie meer flexibel”

JA! Zowel voor werkgevers als werknemers. Het maakt een organisatie meer flexibel: ‘the right man, for the right job’ is bevorderlijk voor zowel het bedrijfsresultaat als de bedrijfssfeer. Het Rockport Institute heeft onderzocht dat in Amerika slechts 30% van de mensen min of meer tevreden is over hun werk. Dat betekent dat 70% ontevreden is, variërend van enigszins neutraal tot aan mensen die depressief worden van hun werk. Het feit dat een job weinig vanzelfsprekende zekerheid biedt voor de lange duur, maakt je als werknemer alerter op je eigen verantwoordelijkheid en motivatie.

Loopbaan coaching is vaak een tool welke pas wordt ingezet op het moment dat men er toe wordt ‘gedwongen’. In mijn praktijk zie ik een stijgende lijn particulieren die ‘vrijwillig’ werk zoeken wat écht past bij waarvoor ze gebakken zijn. En ik zie meer werknemers, die zelf het verband zien tussen hun persoonlijke ontwikkeling & innerlijke (on)vrede in relatie tot leveren van energieke & positieve werkprestaties. <<

panel_ontslagrecht_mei2015-1panel_ontslagrecht_mei2015-2

 

 

 

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!