KRACHT on Tour Amsterdam en ontmoeting met Wethouder Kukenheim

KRACHT on Tour is een initiatief van Ministerie OCW en Gemeente Amsterdam en wordt georganiseerd door WOMEN Inc. en SPE. Met KRACHT on Tour willen zij arbeidskansen voor vrouwen creëren. Servicepunt Emancipatie Amsterdam (SPE) heeft zich in aanloop naar het KRACHT on Tour event op 11 november ingezet om zoveel mogelijke organisaties in Amsterdam te spreken die een werkervaringsplek of eventueel een workshop willen bieden voor vrouwen die graag aan de slag willen. Met de deals die gesloten zijn kunnen maar liefst 302 Amsterdamse vrouwen hun kansen vergroten op de arbeidsmarkt!

Eén van de deals mag ik aanbieden namens de Gemeente Amsterdam in het tweede kwartaal van 2017! Dit zijn 10 plekken voor een train-de-trainer. Gedurende een programma van 3 maanden krijgen de deelneemsters essentiële inzichten en tools aangereikt waarmee zij andere vrouwen kunnen helpen om huiselijk geweld te doorbreken en overstijgen. Voor meer informatie over dit programma klik hier.

Ook de overige deals staan nog een aantal dagen open op: https://www.womeninc.nl/agendaitem/kracht-on-tour-amsterdam/

Het was een inspirerende dag waarin Jantina Walraven en Wethouder Kukenheim lieten horen hoe belangrijk het voor vrouwen is om verbinding te hebben met een sociaal netwerk (o.a. vrijwilligers werk) en dat zij een stuk financiële zelfstandigheid weten op te bouwen, voor de ontwikkeling van eigenwaarde en het ervaren van zingeving buiten het gezin. Er waren ook een aantal sprekers met persoonlijke verhalen die raakte door hun humor en zelfinzicht: Jasmine Sender, Angela Acconcia en Maryam Denguir. De essentie van hun boodschap was dat persoonlijkheid je ver brengt. Jezelf durven uiten, zeggen waar je mee zit, vragen wat je nodig hebt en vooral doorzetten. In beweging blijven, met een rotsvast vertrouwen dat het ‘ooit’ goed komt heeft er voor alledrie voor gezorgd dat ze in contact kwamen met de juiste mensen en dat ze kansen kregen. Durf te ZIJN en blijf gaan voor waar je blij van wordt.

Naast de vele workshops die werden aangeboden gaf ik samen met Tjarda Reesink speed-dates in JE BALANS HERPAKKEN. De twintig minuten die we hadden ingepland werden er gemiddeld 35, maar er is niets mooiers dan een kwartje te zien vallen in de ogen van de persoon tegenover je, waardoor haar wereld zich verlicht en je inspiratie ziet stromen om, de aan handen zijnde situatie, aan te pakken.

Het voelde ook fantastisch om een moment van persoonlijke kennismaking met Wethouder Kukenheim te krijgen. Dit was de kans om haar inhoudelijk te vertellen over het mooie werk wat ik mag doen met vrouwen, die huiselijk geweld willen doorbreken en overstijgen, door financiering van de Gemeente Amsterdam.

Wil je ook een (telefonische) speed-date ervaren? Laat dan een berichtje achter of bel (06-14682724) om er direct eentje te agenderen!

4 gedachten over “KRACHT on Tour Amsterdam en ontmoeting met Wethouder Kukenheim”

 1. Ik heb ontzettend veel energie opgedaan tijdens deze dag. De verbondenheid met zoveel vrouwen is mooi om te zien en te voelen. In een interview met de dames van Womeninc, heb ik vertelt dat je dit moet ervaren om te weten wat het is. Maar sta je open voor de ervaring, krijg je niets anders dan de bevestiging dat je op de goede weg zit en door mag gaan. Ongeacht. Het was heel verruimend om de wethouder te horen spreken.

  Beantwoorden
   • Hi Deirdre,

    Ik zit weer op je pagina, en lees dat ik mij kan aanmelden voor een telefonische speed-date. Nu was mijn vraag wat dat precies inhoud?

    Beantwoorden
    • Hi Maritsa, tijdens Kracht on Tour gaf ik speed-sessies weg waarin deelneemsters konden ervaren hoe je in balans komt wanneer je negatieve emoties ervaart – en eigenlijk belangrijker nog… wat je innerlijke GPS je vertelt middels je emoties. Je ziet dan hoe de situatie mede door jouzelf is geschapen (vaak onbewust). Inzicht hierin maakt dat groeit in bewustZIJN en dat herhaling uit blijft. Ik heb een speciaal aanbod gedaan dat deelneemsters van Kracht on Tour, na afloop, nog een (Skype) sessie van een uur kunnen krijgen voor € 25 ipv € 50 – om de essentie hiervan te laten landen.

     Beantwoorden

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!