4 inzichten voor meer FLOW, vitaliteit, liefde en rust

4 inzichten van de afgelopen week waardoor ik meer FLOW, vitaliteit, liefde en rust ervaar

1. Onze adem is onze primaire brandstof. Elke bewuste inademing geeft  frisse energie en elke bewuste uitademing schoont het lichaam en geest van zwaarte en (-/-) emotie.

 Onze gedachten zijn de vlieger en onze adem is het koord dat dezen bestuurt

Ik loop bijvoorbeeld 4x per dag met mijn hondje en neem dan de tijd om voor een paar minuten bewust diep in te ademen en uit te ademen. Bij de inademing denk & voel ik de woorden: peace en bij de uitademing joy. Tussen het in- en uitademen hou ik een korte pauze. Het resultaat is een frisse, creatieve, liefdevolle en vrolijke geest. N.b. de vaker je dit doet de krachtiger het effect. THE MOST BEAUTIFUL THINGS IN LIFE ARE FREE

2. Rond onze 7e wordt het reticular activation system in ons brein geactiveerd. Onze ogen (onze visuele cortex) kunnen veel meer waarnemen dan ons brein kan verwerken. Rond onze 7e levensjaar activeert ons brein daarom een system om deze hoeveelheid te managen. Dit systeem kun je vergelijken met een filter. De op dat moment overheersende wensen, voorkeuren, angsten en ontwikkelde mechanismen bepalen de kleur van deze filter.  Onze hersenen kunnen deze beperkte, gekleurde/geselecteerde informatiestroom beter aan. Tevens bepaald dit de focus waarmee we de contrasten van het leven vervolgens ervaren, dit schept onze individuele levensschool.

Ik wist al dat onze jeugd bepaald hoe we als volwassen onze realiteit scannen, maar dit wetenschappelijke detail was nieuw voor mij. En Kennis is macht. Want met deze informatie wordt het makkelijker om meer waarde te hechten, en meer aandacht te schenken aan zaken die mij vrolijk stemmen. Hierdoor verheldert ook de kleur van mijn bril waarmee ik mijn realiteit waarneem. Ik krijg steeds meer oog voor de mooie dingen (die er sowieso altijd al waren). EN zo verandert mijn realiteit steeds meer ten goede.

3. Wat een ander van mij denkt is zijn/haar zaak. Het is mijn zaak om trouw te zijn aan (mijn liefdevolle) zelf. Wat die ander van mij ziet is slechts een stukje van de werkelijke mij door een gekleurde bril van hun eigen fabricage.  Hun perceptie staat dus los van mij. Dit doorvoelen maakt mij zelfstandig en ultiem vrij. Vrij van behoefte om gewaardeerd te worden en vrij van angst om afgekeurd te worden.

Mijn schoonfamilie danst hun eigen dans. Wat zij met tijd en wijle van mij vinden gaat op en neer. Het is een illusie te denken dat ik daar invloed op kan hebben. Het leert mij wel dat wanneer het mij raakt als ik een negatieve emotie voel), ik nog een stukje vertrouwen in mezelf mis – en dat vertrouwen laten stromen is wel mijn verantwoordelijkheid.

4. Onze emoties zijn de schaal waarop we kunnen meten hoe ver we afstaan- of hoe dichtbij we vertoeven t.a.v. de wijsheid in ons hart.

Voel ik me ik me blij, energiek, vitaal, liefdevol, vol empathie en  geduldig dan ben ik verbonden met mijn hart & ziel en beweeg ik mee met de stroom, de stroom die het leven mij biedt. Voel ik me geërgerd, moe, boos, gespannen dan zit ik in de weerstand en zwem ik tegen de stroom in, welke mij door situaties geboden wordt.

Tja en hoe los je dàt op? Door inzicht 1. bewust toe te passen. Wanneer je rust in je lichaam en geest hebt gebracht ontstaat er weer ruimte en energie om slim, dapper en vol vertrouwen een effectieve volgende stap te zetten.

Wil je meer informatie of sparren over hoe je deze 4 inzichten op jezelf kunt toepassen bel (06-14682724) of mail mij. We plannen dan op korte termijn een live/skype of telefonisch gesprek in!

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!