Aan ‘wie’ of ‘wat’ heb jij jouw Ster van Geluk gekoppeld?

Dit blog gaat over de onzichtbare wisselwerking en aantrekking die wij op anderen hebben en de invloed daarvan op ons leven:

  • Hoe deze wisselwerking en aantrekking ons gevangen kan zetten
  • Wat de functie van deze wisselwerking en aantrekking is
  • Hoe dit een basis is waarmee wij, de voor ons, essentiële levenslessen kunnen doorgronden

“Degenen die in je leven verschijnen, doen dit door middel van een onzichtbare aantrekkingskracht en je stilzwijgende goedkeuring. Zij hebben dezelfde focus, dezelfde overtuigingen, en dezelfde trilling, of opvattingen die aanvullend zijn op die van jou. Ze hebben je nodig om hun “voorspellingen” te laten uitkomen, net zo veel als jij ze nodig hebt om die van jou te bewerkstelligen. Ze zullen je leraren worden, niet perse omdat ze zelf zo wijs zijn, maar omdat jij ernaar streeft zelf wijs te worden. Vergeef anderen zoals je jezelf zou vergeven. Of beter, begrijp anderen en geef jezelf de vrijheid om van jouw leven het beste te maken. Het enige wat nodig is, is jouw toestemming.” – Mike Dooley uit: The top ten things dead people want to tell you – vrij vertaald door mezelf.

Wanneer pijn, schaamte, verdriet en boosheid nog actieve emoties zijn
Omdat ik mijn pijn, schaamte en het verdriet (en zeker ook boosheid), ten aanzien van mijn verleden, voorbij ben gegroeid kan ik nu goed de waarheid in bovenstaande tekst, van Mike Dooley, herkennen, begrijpen en toepassen. Wanneer pijn, schaamte, verdriet en boosheid over vroeger nog actieve emoties bij jou zijn, dan zal bovenstaande waarschijnlijk weerstand oproepen. Toch daag ik je uit om dit met een open-mind te onderzoeken. Als dit je lukt, en je het kunt bevatten en toepassen, dan kantelt jouw realiteit 180 graden ten positieve – je hebt er dus heel veel bij te winnen.

Het zou magisch zijn wanneer ik deze kanteling in 1 blog voor jou kan waarmaken. Wat ik minstens betracht met mijn blog is om je te inspireren de diepgang en implicaties uit bovenstaand stukje te onderzoeken aan de hand van mijn persoonlijke ervaringen.

Het doorgronden van essentiële levensthema’s
Wanneer je een (of meerdere) traumatische ervaring(en) hebt meegemaakt is er een belangrijke uitdaging in je schoot geworpen waarmee je, indien je hier bewust voor kiest, essentiële levensthema’s kunt uitdiepen en doorgronden. Wanneer je innerlijk onderzoek afhoudt, blijf je onbewust/ongewild ervaringen in je leven aantrekken die jou van meer van dezelfde emoties voorzien.

Mijn katalysatoren
Mijn incest verleden en het ervaren van huiselijk geweld waren de katalysatoren waardoor ik grenzen stellen, volledig vanuit de ‘min’, leerde op te bouwen. Er ontbrak een gezond referentiekader waaraan ik kon toetsen wat mijn veilige/handige grens was. En net als met leren lopen, ben ik tijdens het aftasten, om die grenzen te ontdekken, vaak ‘gevallen’. Gedurende mijn ‘levensschool’ waren aanranding, verkrachting en seksuele intimidatie opgenomen in mijn ‘vakkenpakket’. En om nou te zeggen: wat een feest… nee natuurlijk niet!!

Wat levert het op?
Maar wat heeft het mij opgeleverd? Uiteindelijk, na een zoveelste dieptepunt, kwam ik oog in oog met de dood. Die ervaring werd een keerpunt om met hele kleine stapjes innerlijke kracht te laten stromen. En uiteindelijk, om keuzes te maken waarmee ik de verantwoordelijkheid van mijn leven in eigen handen begon te nemen. Ieder mens is anders en de eerder je er voor kiest om de touwtjes van je leven in eigen handen te nemen, de beter. Er waren twee essentiële levensthema’s welke, geholpen door mijn ervaringen, ik leerde doorgronden:

  1. macht  – de oeroude strijd tussen man en vrouw (die zich overigens net zo kan afspelen tussen gelijke seksen) en het verschil tussen mijn gelijk en mijn geluk.
  2. grenzen – waar mijn verantwoordelijk ligt, waar die van een ander ligt / wat ik voor mezelf doe, wat ik voor een ander doe (en met welk motief)

Ik ben alle personen, die op mijn pad zijn gekomen, dankbaar dat ik deze twee essentiële levensthema’s nu begrijp. Want ze vormen een groot deel van de basis voor het stromen van mijn innerlijke liefde, het ervaren van geluk en het hebben van succes. Ik zie onder mijn cliënten voor reguliere loopbaantrajecten dat velen van hen, tijdens hun mid-life, nog worstelen met zingeving, relaties en werk. Hierdoor realiseer ik mij hoe mijn verleden mij heeft ‘opgeleid’, waardoor ik rond mijn mid-life juist een zeer solide basis heb opgebouwd. En daarom kan ik ook volmondig stellen dat al het lijden en de uitdagingen mij de moeite waard zijn geweest!

Aan wie of wat heb jij jouw Ster van Geluk gekoppeld?

Wanneer je antwoord ‘iemand’ of ‘iets’ anders is dan jezelf, vraag jezelf dan af: Aan wat? Aan wie? Waarom? Wat levert jou dit nu op? Is dit echt wat je wilt? Wat wil je wel echt? – Iedereen kent hierop zijn antwoord, diep in je hart weet je het. Mag het naar buiten komen? Durf je de consequenties te aanvaarden? Wil je verantwoordelijkheid nemen? Deze belangrijke vragen verdienen jouw tijd en aandacht! Het is het entreekaartje naar de show van jouw leven, zoals jij die het allerliefste ziet!

Met één sessie help ik je al aardig op weg. Wil je meer hulp, dan bespreken we wat bij jou past! Mail mij voor een het maken van een afspraak, of voor meer informatie. Bellen kan ook op: 06-14682724.

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!