De Wet van Aantrekkingskracht

Door Byron Katie en The Work wist ik al dat het mogelijk is, ongeacht je situatie, om een kalme, warme vredige innerlijke rust te ervaren. En juist die innerlijke kalmte & vrede zorgt er voor dat je buitenwereld ook positief mee verandert. Er is dus iets binnenin ons dat hetzelfde aantrekt in onze buitenwereld. Ik voel deze rust en vrede nu ook daadwerkelijk. En ik zie ook het verband tussen personen die van nature en vanzelfsprekend  successen boeken, dit bewerkstelligen door een juiste afstemming tussen gevoel en gedachten.  En dit is nu precies waar het bij De Wet van Aantrekkingskracht om draait.

De Wet van Aantrekkingskracht
Een vaak omstreden onderwerp, omdat er een enorme media hype omheen is ontstaan en we haar vaak verkeerd begrijpen. Ik heb er een paar jaar geleden een artikel over geschreven in Het Ondernemersbelang – lees hier.

De Wet van Aantrekkingskracht is altijd actief – in onszelf en buiten onszelf. Ze reageert op trilling/energie. Wanneer ik geïrriteerd ben omdat ik vind dat de dag te snel is begonnen en ik nog wel langer had willen slapen (dus een gevoel van irritatie) en tevens denk: ik moet de dag positief beginnen, dus ik creëer de gedachte “wat een prachtige dag, ik heb een geweldig leven” dan zijn dat 2 signalen die elkaar tegenspreken – mijn gevoel vs mijn bewust ingezette gedachte… en de Wet van Aantrekkingskracht reageert primair op hoe je je voelt, gedachten zijn daarbij ondergeschikt. Door mijn initiële irritatie is de kans groot dat mijn gedachten automatisch shiften naar onderwerpen die daarmee resoneren zoals bezorgdheid, spanning en eventuele angsten. En voilà dan matchen de gedachten met het gevoel en dan gaat het ware creëren van start – negatief weliswaar. Want als ik iets voel en ook zo denk dan ga ik het ook ‘zien’ en zijn mijn ervaringen, die dag, daar een bewijs van.

Andersom werkt het ook – ik wordt wakker terwijl Bloom, mijn hondje, zich lekker zacht tegen mij aan drukt. Ik voel de liefde in mij stromen terwijl ik haar zachte koppie aai en haar staartje vreugdevol zie kloppen tegen haar kleedje. Ik denk automatisch aan de ruimte die ik heb vandaag om te werken aan mijn nieuwe ideeën. Een huilend meisje van 6 die ’s ochtends protesteert om na schooltijd naar de opvang te willen kan ik liefdevol opvangen ipv te reageren op haar verzet. Een auto die dubbel naast die van mij staat geparkeerd en mij insluit, terwijl ik wil wegrijden bij school, weet ik handig te omzeilen door een stuk de stoep op te steken. De cappuccino die ik wilde halen moet ik laten schieten want ik was mijn telefoon met pasjes vergeten… dan maar gewoon terugrijden naar huis en lekker aan de slag! Koffie werd toch weer een gewoonte i.p.v. een exclusief momentje genieten…

Simpel gezegd is het de kunst van het half volle glas zowel in gedachte als in gevoel. Te vaak wijken die 2 van elkaar af en dan lijkt het erop, hoe we ook ons best doen om positief te blijven & te denken, dat dit nutteloos is. Wat we dan te doen hebben is ons gevoel onder de loep nemen. Welke gedachte hangt samen met ons gevoel? Waar komt dit vandaan? Vervolgens is het essentieel om onszelf serieus te bevragen of we alle invalshoeken van dat verhaal al de ruimte hebben gegeven, om ons bewustzijn te informeren. Want, alles heeft een reden van zijn.

Ik ben mij gaan realiseren dat alles een reden van zijn heeft doordat – uiteindelijk – elk verhaal wat mij overkomt en wat ik schep een boodschap draagt waar ik als mens van groei. Het mij laat mij zien hoe ik beter kan zijn/doen/leven/voelen… En ja, ook de pijnlijke – vooral de pijnlijke ervaringen – brengen mij steeds dichterbij het creëren van een liefdevol, gelukkig en gemakkelijk leven.

Vindt je dit interessant?

In mijn volgende blog laat ik je zien hoe en wanneer je het beste los kunt komen van ongewenste gevoelens zodat je wens-gedachten vrij spel kunt geven om tot manifestatie te komen!

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!