5 geheimen waarmee jouw voornemens voor 2015 WEL worden bereikt!

Voornemens maken voor het nieuwe jaar is zo oud als de weg naar Rome. Hoe komt het dan toch dat, zo weinig van wat wij ons voornemen daadwerkelijk uitkomt?

De mens is een gewoonte dier. Onze lichaam is gebouwd om te overleven en volgt nauwgezet patronen. Door onze ervaringen leren we, bijvoorbeeld, om onze handen op veilige afstand van vuur te houden. We leren lessen die ons tijdelijk helpen met overleven. Deze lessen ontwikkelen zich dikwijls tot patronen. Patronen die tijdens ons volwassen leven, helaas vaak, nut hebben verloren. Toch houden deze patronen ons regelmatig, nog onbewust, in hun greep. Dan is het lastig om een nieuwe mogelijke horizon te zien. Dan willen we wel anders, maar weten we eigenlijk niet hoe… Door ons te richten op onze omgeving (anderen) blijven we op ‘veilige’ afstand van onszelf en blijven we in de ban van het oude & vertrouwde en vallen we in herhaling.

Vind jij dat 2015 ook anders mag én moet?

Het kan anders! Speciaal hiervoor heb ik een mini-programma gebouwd, waarmee  je dit zelf voor elkaar kunt krijgen.

De 5 geheimen waarmee je de voornemens voor 2015 WEL bereikt!

 1. Wanneer jouw voornemen een ander persoon includeert, verlies je energie de verkeerde richting op. Een voornemen werkt alleen wanneer je het écht, authentiek voor jezelf doet
 2. Een doel welke zich beperkt tot een beeld in je hoofd heeft weinig kracht. Wanneer je zoveel mogelijk zintuigen betrekt bij het formuleren van je doel, neemt de impact ervan toe: Pak pen en papier (zintuig – tast + zien), zet aangename muziek op (zintuig – gehoor), vul de ruimte met een plezierige geur (zintuig –reuk), eet erbij je favoriete snack (zintuig – smaak) en maak er een opvallend/komisch/origineel visueel plaatje van (dit verbind extra emotie aan het geheel).
 3. Doelen staan vaak ver van ons af, bedenk voor elk doel minimaal 3 tussenstappen op weg er naar toe, en schrijf deze op.
 4. De eerste maand zijn we doorgaans gemotiveerd met onze voornemens bezig, vaak ebt ons voornemen daarna af (bijv. goed zichtbaar in de overgang van de maand januari op februari in sportscholen). Om jezelf structureel te blijven activeren maak je een aparte digitale agenda aan, met signaal geluid. Deze agenda gebruik je uitsluitend voor je voornemens. Bedenk een realistisch termijn waarop je de doelen behaald wilt hebben en verdeel de eerder genoemde 3 tussenstappen over de maanden ervoor.
 5. We zijn meesters in het ontwijken van doelstellingen. Bekijk daarom deze agenda 1 keer in de week op een vaste dag en noteer voor die week de al gezette de stappen (successen), ongeacht hoe groot of klein, welke al zijn bereikt. Noteer die week ook de (onverwachte) hulp die je op je pad hebt gekregen, richting je doel.

Wil je professionele begeleiding in het formuleren en zetten van bovenstaande stappen dan doe ik jou een speciaal aanbod:

Een mini-coaching programma van 4 persoonlijke contactmomenten.

Een 1:1 sessie van 2 uur, gevolgd door 3 persoonlijke Skype sessies, van 45 minuten ieder, verdeeld over 2015, om je te begeleiden en je scherp te houden op je doelen.

Wat krijg je van mij:

 • Tijdens de persoonlijke 1:1 sessie (2 uur) gaan we de diepte in met je voornemen(s)
 • We testen ze op authenticiteit
 • We maken een zintuigen plan
 • We formuleren de tussenstappen
 • We maken een realistische planning
 • Ik hou je scherp in de 3 persoonlijke Skype sessies (45 min. ieder) gedurende 2015, waarin we eventuele hobbels bespreken

De waarde van dit aanbod in geld is € 303,- (excl. btw)

Om jou extra te stimuleren jouw voornemens van 2015 te bereiken met: De ultieme bestelling aan jezelf! Doe ik jou een speciaal aanbod. Schrijf je in voor het einde van deze week: 20 december En doorloop dit mini-programma, voor maximaal resultaat, voor slechts € 157,- (exc. btw)

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!