Serendipiteit – een geschenk uit de Hemel

Serendipiteit (mijn eigen vrije vertaling van dit woord: iets goeds ontdekken zonder er naar op zoek te zijn) gebeurt ieder mens. Voor mij blijkt serendipiteit telkens weer dé manier te zijn hoe ik tot inzichten kom en steeds meer verbinding ervaar met mijn ziel – dat stukje van mij wat altijd in liefde verblijft, waar mijn inspiratie vandaan komt en wat mij richting, energie & hoop geeft.

Vandaag heeft serendipiteit mij hier nog weer een flink stuk dichterbij gebracht. Via een nieuwsbrief van Wayne Dyer – die gek genoeg 2 maanden geleden ook al mijn mail binnen rolde – met een  gratis filmpje van hem. Hij noemt daarin een boek, uit 1914 geschreven door Joseph Benner: Impersonal Life. Naar verluid was dit ook een boek welke Elvis Presley bij zich droeg en mee zijn graf in nam. Ik werd nieuwsgierig en ben verder gaan Googlen. Ik vond een Youtube filmpje over het boek en vervolgens ontdekte ik de link om het boek gratis te lezen. Na het doen van de opdracht in het tweede hoofdstuk voelde ik ‘het’ door me heen stromen. Het is een warme tinteling, rustige vrede – die mijn verkoudheid doet smelten – een verstilling, een diep weten van-, een diep vertrouwen in… een diep vertrouwen in dat wat ik ontmoet, mij steeds dichterbij brengt waar ik vanuit mijn hart wil zijn. En dan komt dat grappige besef: Ik ben er al, ik ben er gewoon al! Alleen mijn hoofd, mijn verhalen, mijn intellect kan het lastig bevatten – die sturen soms aan op gedachten welke ik al duizenden keren heb gedacht. Ik begin steeds meer te doorzien hoe deze gedachten achterhaalde info is. En dat mijn gedachten mij slechts dienen wanneer mijn hart de bewuste leiding over ze neemt/houdt.

De volgende dag heb ik Impersonal Live uitgelezen, van ’s ochtends 09:30 tot 16:00 uur. Mijn puzzel is compleet! Ik zie luid en duidelijk hoe al mijn ervaringen mij tot dit punt en moment hebben geleid om eindelijk ‘iets’ vol vertrouwen toe te laten. ‘Iets’ wat ik bij vlagen in mijn leven zocht en glimpen van opving. ‘Iets’ wat een omstreden naam heeft, waardoor ik lang bang ben geweest ‘het’ zo te noemen. Maar nu doorzie ik het, bizar om te weten hoe dit ook voor Elvis Presley van bijzondere betekenis is geweest, het is mijn volledige overgave aan vertrouwen in… G O D –  GOD in mij!

Mede door de lessen van Byron Katie wist ik al op rationeel niveau dat het mogelijk is om, ongeacht je situatie, een kalme, warme vredige rust te ervaren. En juist die innerlijke kalmte & vrede zorgt er voor dat je buitenwereld ook positief mee verandert. Ik voel dit nu ook daadwerkelijk en zie het gebeuren. Een mooiere missie voor 2016 is mij ondenkbaar: dit proces laten groeien in mij EN zoveel mogelijk inzichten/tools/oefeningen delen waarmee jij ook geholpen wordt om dit te ervaren.

Ik heb inmiddels ontdekt dat het boek van Joseph Benner ook vertaald is in het Nederlands. Je kunt hem via http://www.hetonpersoonlijkeleven.nl gratis downloaden.

Vind je dit interessant? Volg dan mijn blogs en/of mijn nieuwsbrieven. Ik zal je stap voor stap meenemen. Ik zal inzichten met je delen waarmee mijn bewustzijn de noodzakelijke sprongen heeft gemaakt waardoor ik nu een vervullend, liefdevol en gelukkig leven leid.

2 gedachten over “Serendipiteit – een geschenk uit de Hemel”

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!