Verlicht zijn, bestaat niet!

Al sinds 2003 werk ik met de methode van Byron Katie die bekend staat als The Work. Als iets mij m’n verstand heeft doen bewaren dan is het deze vorm van zelfspiegeling wel. Byron schrijft regelmatig voor de media, zo ook afgelopen 4 november voor de Huffington Post. Ik heb haar oorspronkelijke artikel hieronder voor jou vertaald!

Purchase this image at http://www.stocksy.com/43443

Als je een liefhebber bent van “wat is”, dan is het duidelijk dat de wereld je eigen gezicht in de spiegel is. Maar hoe word je een liefhebber van ‘wat is?’ Het “hoe” is tot nu toe een mysterie geweest. Nu is het duidelijk dat alles wat je hoeft te doen, het onderzoeken van je stressvolle gedachten is. De vier vragen en de omdraaiingen van The Work zal je zo diep meevoeren als je wilt gaan.

Er zijn mensen die denken dat echt “verlicht zijn” nodig is, om echt vrij te kunnen zijn, terwijl niemand echt weet wat verlichting is. Ja, het staat in de heilige teksten, en ja, deze goeroe of die lama zegt dat hij het heeft bereikt, maar dat is slechts een concept; het is het verhaal van een verleden. De waarheid is dat er niet zoiets als verlichting bestaat. Niemand is permanent verlicht; dat zou het verhaal van een toekomst zijn. Verlicht zijn is alleen mogelijk in het moment. Heb je een stressvolle gedachte die je gelooft? Dan ben je in de war. Realiseer je je dat de gedachte niet waar is, dan ben je daarin verlicht. Het is zo simpel als dat. En dan komt de volgende gedachte, en misschien ben je daartoe ook verlicht, en misschien ook niet.

Ik (Byron Katie) heb geconstateerd dat er geen nieuwe stressvolle gedachten zijn, ze zijn allemaal gerecycled. Mensen proberen hun gedachten “los te laten”. Dat is vergelijkbaar met je kind vertellen dat je haar niet wilt en haar op straat schopt. Ik ging de woestijn in om weg van de wereld te komen, en nam de hele wereld met mij in mijn hoofd – elk concept dat ik ooit had meegemaakt. Ik poogde alle gedachten ongedaan te maken die door de geest van ieder mens worden uitgevoerd. Gedachten zijn niet meer individueel dan een tv-programma wat iedereen bekijkt. Over de hele wereld, in elke taal en cultuur, mensen lijden omdat ze geloven in dezelfde stressvolle gedachten als: “Mijn moeder houdt niet van me.” “Ik ben niet goed genoeg.” “Ik ben dik.” “Ik moet meer geld verdienen” “Mijn man zou me moeten begrijpen.” “Mijn vrouw zou me niet hebben mogen verlaten.” “De wereld moet gered worden.” Natuurlijk zou ik nooit vragen van mensen om hun gedachten niet te geloven. Niet alleen zou dat onvriendelijk zijn; Het is niet mogelijk voor mensen om niet te geloven wat ze geloven. We kunnen het niet voorkomen om onze gedachten te geloven, totdat we ze bevragen. Dat is de manier!

Wil je ook The Work ervaren? Meer weten over een introductie sessie? Direct aanmelden kan HIER!

 

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!