Wat betekent voor jou ‘Je Reden van Bestaan’?

Ik wil je graag een gewetensvraag stellen! Waarom? Omdat het leven erg kostbaar is en helaas te veel vrouwen nog gevangen zitten in angst en wantrouwen. We worden dan beperkt door patronen welke handig verpakt zitten in de-waan-van-de-dag. Is dat waar het Leven echt om gaat? Hoe vaak denk jij na over de essentie van jouw leven?

Heb jij je wel eens afgevraagd wat Je Reden van Bestaan voor jou betekent?

Bronnie Ware is een Australische en stervensbegeleider. Zij deelde het leven met haar clienten, op hun sterfbed, gedurende de laatste 3 tot 12 weken. Zij schreef hierover een aangrijpend boek: Spijt van de stervenden – Regrets of the dying

De top 5, waar de stervenden spijt van hadden waren

1. Ik wou dat ik de moed had gehad een leven trouw aan mezelf te leiden, in plaats van te leven zoals anderen het van mij hadden verwacht.

2. Ik wou dat ik niet zo hard had gewerkt

3. Ik wou dat ik de moed had gehad om mijn gevoelens te uiten

4. Ik wou dat ik in contact met mijn vrienden was gebleven

5. Ik wou dat ik mezelf zou hebben toegestaan om gelukkiger te zijn

Velen van ons hebben de focus gericht op waar we vanaf willen. En de-waan-van-de-dag slokt al onze tijd op zodat vragen die leiden tot bovenstaand besef amper in ons opkomen. Toch zijn ze essentieel voor ons levensgeluk.

Zie je ook wel eens een kennis, collega, familielid of vriend waarvan je denkt: Hoe doet hij/zij het toch? Of het nu allemaal goed loopt of er tegenslag is, hij/zij ziet altijd het goede in wat er is, straalt blijdschap uit en is prettig om bij in de buurt te zijn. Zo iemand waar je altijd energie van krijgt als je hem/haar weer gesproken hebt.

De kennis waarover deze personen beschikken, hetzij bewust of onbewust, is dat zij hun Reden van Bestaan helder hebben. Dit is een bron van energie welke de dagelijkse gebeurtenissen overstijgt. Een innerlijke kracht die gebeurtenissen uit het verleden doet wegvagen. Het is onze innerlijke kompas die feilloos instructies geeft. Met je Reden van Bestaan helder, ben je je eigen beste vriend(in) en heb je vertrouwen in de keuzes die je maakt. Je energie werkt aanstekelijk en trekt soortgelijke energie aan. Kansen zijn duidelijk herkenbaar en actie erop nemen gaat als vanzelfsprekend. Toeval verandert in synchroniciteit en op veel momenten ervaar je FLOW in je leven.

Wat is het jou waard om Je Reden van Bestaan helder te hebben? Lang voordat jouw kaarsje dooft…

Door zelf de dood in de ogen te hebben gezien en door de flinke beproevingen op m’n levenspad, ben ik mezelf vragen gaan stellen. Hierdoor is mijn Reden van Bestaan helder geworden en heb ik bovenstaande Top 5 mij volwaardig eigen gemaakt. Het is tevens de achtergrond waarom ik zo hou van mijn vak: (loopbaan) coaching. Vooral wanneer ik net een laagje dieper ga, in het persoonlijke leven, om anderen te mogen begeleiden naar het vinden van hun Reden van Bestaan.

Ben je ook nieuwsgierig en wil je hier meer over weten? Dan zoek ik jou! Ik heb een sessie van 2 uur ontwikkeld om een krachtige start te maken. En als je Je Reden van Bestaan samen wilt ontdekken dan heb ik hiervoor een compleet programma ontwikkeld. Bel 06-14682724 of mail voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!