Wat is de zin van het leven?

Wat is de zin van het leven

Grote vragen, mooie antwoorden...

 • Wat is het nut van strijd?
 • Wat is de zin van het leven?
 • Heeft mijn bestaan bedoeling?
 • Waarom zou ik me inzetten voor een ander?
 • Is de Weg van het Juiste Midden voor iedereen hetzelfde
 • Wat is kwaad?
 • Wat is goed?
 • Waarom verlies ik mijn geduld?
 • Hoe krijg ik mijn controle terug?
 • Waarom bestaat er zo veel verschil van welvaart onder mensen?
 • Bestaat er leven na de dood?
 • Hoe heeft eten invloed op mijn denken?
 • Welke functie hebben mijn emoties?
 • Hoe maak ik schoon schip?
 • Hoe weet ik wat ik echt wil?
 • Hoe krijg ik weer plezier terug in mijn leven?
 • Waarom ben ik waar ik sta?
 • Hoe krijg is balans tussen mijn hart en hoofd?
Ik ben plezier kwijt

Wat zou ik graag in 1 blog antwoord geven op al deze vragen!

 • Wist je dat wanneer je een vraag helemaal concreet maakt voor jezelf dat het antwoord zich vanzelf laat horen?
 • Wist je dat wanneer je een vraag krampachtig beantwoord wilt hebben (dus wanneer je hoge nood ervaart om het antwoord te vinden) dat het antwoord dan juist langer uitblijft?
 • Weet je wat serendipiteit inhoudt? [Een toevallige en onbedoelde vondst van iets nuttigs, terwijl de zoeker naar iets anders zocht]

De geheime sleutel tot het vinden van jouw antwoord(en) zit ‘m in meerdere vragen concreet maken voor jezelf.

ruis op ontvangst

De grootste stoorzender tot het vinden van je antwoord(en)

Herken je het fenomeen dat je aan een taak begint waarin je vastloopt en vanuit pure wanhoop het opzij gooit? Om vervolgens iets anders op je lijstje beet te pakken wat in ene veel soepeler loopt? Om dan toch nog een poging te wagen aan die eerste taak en tot je grote verbazing te ontdekken dat het nu in ene wel gaat? Wat er in dit voorbeeld gebeurt is een wetmatigheid!
 
Wat een wetmatigheid is? Vrij door mij vertaald is een wetmatigheid een logisch onderliggend proces. Een onderliggend proces wat vaak een onbewuste rol in ons speelt en bepalend is voor de uitkomst van iets. In het bovengenoemde voorbeeld zijn we met een taak bezig welke een (onbewuste) emotie in ons triggert. Deze (onbewuste) emotie werkt als een regelrechte stoorzender (plotselinge ruis op een radiokanaal) en verbreekt de verbinding met ons logische, gezonde redeneringsvermogen. Ook kan het zijn dat, we vlak voor het beginnen aan die taak, er al iets speelde waardoor (onbewust) een emotie naar de oppervlakte werd gebracht. De emotionele frustratie die daarmee ontstaat versterkt de ruis en dan zien we door de bomen het bos niet meer.
DIT is nu ook precies wat er gebeurt wanneer één van bovenstaande vragen ons in z’n greep heeft.

balans tussen hart en hoofd

Hoe raak je de stoorzender kwijt?

Wanneer je meerdere taken/vragen voorhanden hebt, is de kans groot dat er eentje bij zit die minder/geen negatieve emotie triggert. Hierdoor lukt het om met je bewuste logische en gezonde verstand de taak/vraag prima af te ronden/beantwoorden.

Het radiosignaal is kraakhelder en je Mind voorziet je van wat je nodig hebt. Je hebt voldoening van je prestatie. Je voelt je blij. In basis is het je nu gelukt om emotioneel te resetten! Zo ben je klaar om fris en fruitig iets op te pakken wat je eerder liet liggen. Die fris en fruitigheid hebben we namelijk nodig om toegang te krijgen. Toegang tot ons potentieel van immense capaciteit aan innerlijke wijsheid. Dan spreken we van een hart & hoofd die optimaal met elkaar in balans zijn!

Deze balans staat ook bekend als FLOW!

Nog een tip!

Bovenstaande vragen zijn allemaal met elkaar verbonden, door je verspreide focus op het ontdekken van meerdere antwoorden, vallen de antwoorden op de specifieke vragen je stuk voor stuk veel relaxter toe.

Wil je binnen nu en 2 maanden antwoord op al deze vragen, dan is holistisch (loopbaan) coaching door De Levensloopstylist precies wat je zoekt!

Plaats een reactie

Ontvang mijn gratis Ebook

Met praktische tips

Deirdre Bouwman, auteur

Wil je iemand in een destructieve relatie helpen?

Heb je een vriendin die terugkerend in een destructieve relatie verzeilt raakt? Download dan deze brochure en stuur hem haar toe!